DÖKDER: 2006'dan bu yana sürekli olarak enflasyona eziliyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DÖKDER: 2006'dan bu yana sürekli olarak enflasyona eziliyoruz
Abone ol
Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Doğu Anadolu Özel Eğitim Kurumları (DÖKDER) Başkanı Yusuf Ertaş, Özel Eğitim Rehabilitasyon merkezlerinin maddi sıkıntılardan dolayı hizmet veremez duruma geldiklerini belirterek, “Kira ve personel giderleri, yıllardır ücretsiz olarak verdiğimiz öğrenci taşıma hizmeti ve genel giderlerimiz, maliyet açısından sürdürülebilir olmaktan uzaktır. Kiralar yüzde 400-500 oranında artmıştır. Bu durum maalesef elimizi kolumuzu bağlıyor ve bizi işimizi yapılamaz hale getiriyor. Yeni asgari ücret açıklandı ve şu anda bize bir personelin maliyeti, 25 bin ile 26 bin TL’yi buluyor. Ne yazık ki 2006'dan bu yana sürekli olarak enflasyona eziliyoruz.” Dedi.

Vanmed (Van) - DÖKDER Başkanı Yusuf Ertaş, özel eğitim kurumlarının yaşadığı sıkıntılara ilişkin basın açıklaması yaptı.

 

“Sürekli enflasyona eziliyoruz”

Kurumların yaşadığı ekonomik problemlere değinen Ertaş, “Gelinen noktada kurumlarımız, bürokratik süreçlerde yaşanan aksamalar ve eğitim ücreti belirlemesinde standardın olmaması sebebiyle geçmişten bugüne gelen ekonomik problemlerle baş başa kalmıştır.Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine her bir engelli birey için ödenen eğitim ücreti 2006 öncesi dönemde asgari ücrete eş değerken, yıllar içinde eriyerek, bugün itibariyle kurumlarımıza ödenen rakamlar asgari ücretin 5’te biri seviyelerine gerilemiş durumdadır.Kira ve personel giderleri, yıllardır ücretsiz olarak verdiğimiz öğrenci taşıma hizmeti ve genel giderlerimiz, maliyet açısından sürdürülebilir olmaktan uzaktır. Kiralar yüzde 400-500 oranında artmıştır. Bu durum maalesef elimizi kolumuzu bağlıyor ve bizi işimizi yapılamaz hale getiriyor. Yeni asgari ücret açıklandı ve şu anda bize bir personelin maliyeti, 25 bin ile 26 bin TL’yi buluyor. Ne yazık ki 2006'dan bu yana sürekli olarak enflasyona eziliyoruz.” Dedi.

 

“Öğretmenlerimizi tutmakta zorlanıyoruz”
 

Ücret düşüklüğünden dolayı öğretmenlerin çalışmak istemediklerini ve milli eğitim bünyesine geçmek için çabaladıklarını aktaran Ertaş, yaşanan sorunlarla ilgili çözüm önerilerini şöyle dile getirdi:

“Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde hizmet alan her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına; 8 saat bireysel ve 4 saat grup eğitimi karşılığında KDV dahil net asgari ücretin yüzde 50’si ödenir’’ hükmü eklenmelidir.Bireysel eğitim ücreti 1 saatlik, asgari ücretin yüzde 5’i olarak toplamda 8 saat çarpı yüzde 5 ile toplam yüzde 40 ve grup eğitimi ücreti asgari ücretin yüzde 2,5 olarak toplamda, 4 saat çarpı yüzde 2,5 toplam yüzde 10 olmak üzere, genel toplamda, net asgari ücretin yüzde 50’si hükmünün eklenmesi ile sorun çözüme kavuşacaktır. Van’da 56 adet özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde, 9 bin 600 özel çocuk eğitim alıyor. Kurumlarımızda öğretmenlerimizi tutmakta zorlanıyoruz. Özel kurumlarla milli eğitim arasındaki maaş farkından kaynaklı öğretmenler daha çok KPSS'ye çalışıp devlete atanmak istiyor. Özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinin istikrarı noktasında taleplerimizi dikkate alan Sayın Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’den yeni taleplerimizi değerlendirmesini rica ediyoruz.”

Haber: Mehmet Güler


Van'da 3 ilçede okullar 1 gün tatilÖnceki Haber

Van'da 3 ilçede okullar 1 gün tatil

Fatih Altaylı savcılıkta ifade verdiSonraki Haber

Fatih Altaylı savcılıkta ifade verdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar