VİED de deprem çalıştayı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VİED de deprem çalıştayı
Abone ol
Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği'nin (VİED) yürüttüğü proje kapsamında düzenlenen çalıştayda AKUT Vakfı uzmanları tarafından VİED üyelerine ve kurum çalışanlarına deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verdi. VİED'e, çalıştayın çıktısı rapor olarak sunuldu.

Vanmed (Van) - İki gün süren çalıştaya VİED üye ve danışanları, engelli dernekleri üye ve yönetim kurulları, kurum çalışanları ve kamu kurumları katılım sağladı.

Çalıştayda, VİED ofisi deprem raporu ,deprem anında toplanma alanlarının tespiti ve deprem öncesi ile sonrasında yapılacaklar anlatıldı.

Yapılan risk analizine göre deprem öncesi dolaplar, kitaplıklar ve duvara dayalı tüm eşyaların duvara sabitlenmesi, alınacak en basit önlemlerden bir kaçı olarak belirtildi.

AKUT Vakfı'ından Acil Durum Yönetim Danışmanı ve eğitmenleri Özgehan Günaydın ile Cevdet Canbaz acil durum yönetimi, acil durum müdahalesi, tahliye, yangın, yapısal hasar, yapısal olmayan hasar ile ilgili 15 bulgunun değerlendirmesini yaptı ve VİED‘e rapor olarak sunuldu. Raporda öneriler de yer aldı. Raporda, "VİED ile yapılan çalışmada her bir tespitimizin karşılığı olan aksiyonların hedef tarihler belirlenerek alınmasını ve acil durumlara ilişkin tedbirlerinizin düzenli aralıklarla gözden geçirilmesini öneririz. Tespit ve değerlendirmelerimize ilişkin, öncelikli tedbir alınması gerektiği kanısında olduğumuz majör hususlar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur..." ifadesi yer aldı.

VİED Genel Koordinatörü İlkay Gökdere de çalıştayın tüm katılımcılar için faydalı olduğunu, buna ilişkin geri bildirimleri aldıklarını söyledi. Gökdere, "Deprem bölgesinde yaşamanın, alınması gereken önlemlerin ve deprem sonrası acil yapılması gerekenlerin profesyonel kişiler tarafından anlatılması ve görseller ile sunulması tüm katılımcılara katkı sunmuştur. AKUT Vakfı'na ve destek veren Alman Ekonomi İşbirliği (GİZ) kurumuna teşekkür ederiz" dedi.

Haber: Adil Harmancı


Behzat Ç. CHP'den aday olduÖnceki Haber

Behzat Ç. CHP'den aday oldu

"1. Van Yerel Kitap Fuarı " start aldıSonraki Haber

"1. Van Yerel Kitap Fuarı " start aldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar