Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı açıldı
Abone ol
Van’da İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapılarını ziyaretçiye açtı.

VANMED (VAN) - Van Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar, ’En güzel kuzu’ yarışması ve ödül töreni ile başladı. Düzenlenen törende birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü gelen yetiştiricilere ödül ve sertifikaları verildi.

Fuarın açılışına Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal, DEM Parti Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Yönetim Kurulu üyesi Veysi Uygun, Özgür Can Çelik, ilçelerin ziraat odaları başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Fuarın kurdelesi kesildikten sonra protokol stantları gezdi

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuar Koordinatörü Veysi Uygun, fuarda 85 stant kurulduğunu ve 150 civarında marka sergilendiğini söyledi. 

Fuarın bölgedeki tek çiftçi buluşması olduğunun belirten Uygun, “Tarımsal mekanizasyon hizmetlerini sunan tek fuar olma özelliğini taşıyan bu fuarımız 4 gün sürecek. Fuarımız, tarım ve hayvancılıkla ilgili hizmet sunan tüm çiftçilerimize ve aynı zamanda üreticilerimize tarımsal mekanizasyon, traktör, tarım aletleri, tohum ve gübre anlamında tüm teknolojileri sunma özelliğini taşıyor. Fuarımızın başka bir özelliği ise bölgedeki tek çiftçi buluşması olmasıdır. Ziraat odalarının örgütlenmesi ile birlikte biz bölgede tüm çiftçilerimizi fuarımızda yeni teknolojilerle buluşturuyoruz. Bölgemizin, ilimizin ve çiftçilerimizin ihtiyacı olan tüm ürünleri bulabileceği bir alan sunuyoruz” dedi.

Ziraat Odası'ndan katılım sertifikası

Van'daki ziraat odaları da fuarda stant açarak çiftçilere yönelik bilgilendirmede bulundu.

Bu arada fuara katılan ilçe ziraat odası başkanlarına sertifika verildi.

Stantta düzenlenen törende Van Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, katılım sağlayan ilçelerin ziraat odası başkanlarına katılım belgesi verdi.

Fuar, 4 gün sürecek.

Fuarda ayrıca ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Haber: Adil Harmancı

 


DEM Parti Batman il binasına polis baskınıÖnceki Haber

DEM Parti Batman il binasına polis baskı...

DEM Parti Batman İl Başkanı serbest bırakıldıSonraki Haber

DEM Parti Batman İl Başkanı serbest bıra...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar