İpekyolu Belediyesi borcunu açıkladı: 1 milyar 123 bin TL

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İpekyolu Belediyesi borcunu açıkladı: 1 milyar 123 bin TL
Abone ol
Van merkez İpekyolu ilçe belediyesinin kayyum döneminden kalma 1 milyar 123 milyon 645 bin 200 lira 31 kuruş borcu olduğu açıklandı.

VANMED (VAN) - İpekyolu Belediyesinin yeni yönetimi tarafından belediyenin kayyum döneminden kalan borcu büyük bir afiş üzerine yazılarak belediye binasına asıldı. 

Belediyenin borçları mali tablolarla açıklandı. Belediyenin 1 milyar 123 milyon 645 bin 200 lira 31 kuruş borcu olduğu belirtildi. Borç durumu dev bir afişle belediye binasına asıldı.

İpekyolu Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "Bugün itibariyle, belediye ve şirketine ait borçlar belediye binasına asıldı. Mali tablolar düzenli olarak halkımızın bilgisine sunulacaktır. 26 Şubat 2024 tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında personel maaşlarına yapılan zamlar sonucunda maliyetler iki kat oranında artmıştır. Ayrıca, ihtiyaç olmadığı halde usulsüzce alınan 385 personel eklenince belediye gelirleri sadece maaş ödemelerini karşılayamaz duruma gelmiştir. Söz konusu toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan artış sebebi ile 1.318 personelin nisan ayı maaşları, daha önce çekilen kredi ile ödenmiştir. Bundan sonraki aylarda da gelirler maaş ödemelerine yetmeyecektir.
Bu konuda kalıcı çözüm üretme çalışmalarımız başlamıştır." bilgisi paylaşıldı. 

31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM) Cevdet Altındağ ve Canan Uzunay, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı seçilmişti.


VBB Eş Başkanı Zeydan: Belediyemizin 8 buçuk milyar TL borcu varÖnceki Haber

VBB Eş Başkanı Zeydan: Belediyemizin 8 b...

Kürt basını 126 yaşındaSonraki Haber

Kürt basını 126 yaşında

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar