'Wuhan'dan sonra Van' algısı turizmi olumsuz etkiledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Wuhan'dan sonra Van' algısı turizmi olumsuz etkiledi
Abone ol
Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Van TSO) öncülüğünde, Van Turizmi İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ağırlıklı olarak basının algıdaki rolüne, tanıtım konusuna ve İran pazarının önemine değinildi.

Van Elite World Hotel ev sahipliğinde yapılan toplantıya Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş, Van TSO Yönetim Kurulu üyesi Ömer İnanç, Van TSO Genel Sekreteri Cengiz Aras, Van TSO Genel Sekreter Yardımcısı Kerem Oruç, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı İsa Berge, Van Elite World Hotel Genel Müdürü Oktay Aksoy katıldı.

WUHAN’DAN SONRA VAN ALGISI

Toplantının açılışında konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fevzi Çeliktaş, pandemi konusunda Van ile ilgili yanlış bir algı oluştuğunu söyledi.  

Adeta ‘Vuhan’dan sonra Van’ diye bir algı yaratıldığını belirten Çeliktaş, buna en büyük aracılık edenin de yapılan abartılı haberler olduğunu ifade etti.

Çeliktaş, kentte bazı münferit olayların yaşandığını ancak turizm gözetilerek bunların abartılmaması gerektiğini belirtti. 

“SINIR KAPISI AÇILMALIDIR”

İran pazarının Van turizmindeki önemine değinen Çeliktaş, şunları söyledi:

“Biz, Yönetim Kurulu Başkanımız Necdet Takva ile birlikte köyümüze gitmediğimiz kadar İran’a gittik, orada toplantılara katıldık, Van’ı anlattık, neden, Van turizmi gelişsin, önü açılsın diye. Ama aylardır sınır kapımız kapalı. Van’da turizmin yeniden canlanması için Kapıköy Sınır Kapısı mutlaka açılmalıdır. Van’a yönelik kötü algıyı da kırmak lazım… Basın mensuplarımdan ricam, bu hususa dikkat etmeleridir.”

“KAPI KAPATMAKLA SORUN ÇÖZÜLMEZ”

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan da, yaptığı konuşmada Van’da turizmin gelişmesi için İran pazarına ve tanıtımın önemine dikkat çekti.

Van’ın iyi tanıtılması ve sınır kapısının kapatılması konusunun yegane çözümmüş gibi görülmemesi gerektiğini belirten Aslan, şöyle dedi:

“Sanayide bir çalışma yürütüyoruz ama turizm olmadığında bu bizi de olumsuz etkiler. İlimizde turizmi mutlaka geliştirmemiz gerekiyor. Bunun için de kentin iyi bir tanıtıma ihtiyacı var. Biz şimdi artıların yerine daha çok eksileriyle konuşuyoruz, o nedenle başkası gelip ilimizde yatırım yapmaz, seyahat etmez. Buna biz kendimiz neden oluyoruz. Van ülkenin en güzel yerlerinden biridir. Dünyaya bunu böyle anlatmak lazım… Kapının tekrar açılması için çalışıyoruz. Kapı kapatmakla sorun çözülmez. Turizm sektörünün ayağa kalkması için, hizmet sektörü olarak ne gerekiyorsa yapacağız.”

“ESNAF ZOR DURUMDA” 

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı (VANESOB) İsa Berge de, turizmde yaşanan sıkıntı nedeniyle sektörde yer alan esnafın zor durumda olduğunu söyledi.

Antalya’yı örnek veren Berge, “Antalya’ya gittim, maske takan bile yok, kimsenin pandemi diye bir derdi yok, bu pandemi sadece Van’da mı var?” diye sordu.

Pandeminin konuşulmaya başlandığı ilk günlerde hemen sınır kapısının kapatılmasının gündeme getirildiğine dikkat çeken Berge, “İran pazarı bizim için önemlidir. Bunu göz ardı edemeyiz. Sınır kapısı kapanmamalıdır. Van’da kurallara uyan, hijyen, maske, mesafe konusunda her önlemi alan bir esnaf var. Bunları anlatmamız gerekiyor. Ama şu anda gerçekten esnafımız, sanatkarımız, otelcimiz çok zor durumda. Buna mutlaka çözümler üretmemiz lazım.”

“SINIR KAPISI BAKANLAR KURULUNDA GÜNDEME GELECEK” 

Van TSO Genel Sekreteri Cengiz Aras ise, yaptığı konuşmada, sınır kapısı ile ilgili yeni bir gelişmeyi aktardı.
Kapıköy Sınır Kapısı’nın önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu gündemine geleceğini belirten Aras, “Turizmciler olarak hepimiz zor durumdayız. Bu konuyu Vali beyle de görüşmemiz gerekiyor. Benim önerim hep birlikte gidip konuyu vali bey ile de görüşelim” diye konuştu.

“GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKAMIZ VAR”

Van Elite World Hotel Genel Müdürü Oktay Aksoy da yaptığı konuşmada, Antalya’daki otelciler gibi kendilerinin de Güvenli Turizm Sertifikası olduğunu söyledi.

Kontrollü sosyal hayat çerçevesinde misafir ağırlamak için her türlü önlemi aldıklarını belirten Aksoy, sınırdan gelecek turistleri güven içinde ağırlayabileceklerini kaydetti. 

Toplantı, Van TSO Genel Sekreteri Cengiz Aras’ın teşekkür konuşması ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
2 bin avukatın katılımıyla yeni baro kurulabilecek, TBB'de delege sistemi değiştiÖnceki Haber

2 bin avukatın katılımıyla yeni baro kur...

Van'ın bir konuda özel yeriSonraki Haber

Van'ın bir konuda özel yeri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar