Van’da silajlık mısır hasadı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van’da silajlık mısır hasadı başladı
Abone ol
Van’da hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için ekilen silajlık mısırda hasat sezonu başladı.

Van merkez ve ilçelerinde silajlık mısır hasadı başladı. Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, bitkinin besi için önemine dikkat çekti.

Edremit ilçesi Köprüler Mahallesinde gerçekleştirilen hasada, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Çağatay Mirahmetoğlu, Tuşba Ziraat Odası yetkilileri, odanın uzman tarım danışmanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe, burada yaptığı açıklamada, Edremit’te bu yıl ekilen silajlık mısırın bütün Van’a ve bölgedeki illere örnek olması gerektiğini söyledi.

Silajlık mısırın besin değeri bakımından yüksek olduğunu ve bu ürünün hayvanın et ve süt verimine büyük katkı sunduğunu belirten Özgökçe, “Verimli bir besicilik yapmanın en önemli şartlarından biri hayvanların dengeli beslenmesidir. Yeşil ve suca zengin bitkilerle beslenen hayvanların besi ve süt değerleri de yüksek olur.” dedi.

Özgökçe, şunları söyledi:

“Besiciler hayvanlarını yeterli besleyebilmek için bitkiyi yeşil ve taze tutan silaj yem tercih etmekte. Silaj yem, yeşil yemlerin havasız ortamlarda sıkıştırılarak turşulaştırılmasıyla elde edilen bir yemdir. Silaj yem elde edilirken bitkilerin vitamin değerleri azalmamakta ve uzun süre tazeliğini korumakta. Batman’dan ilimize gelip silajlık mısır, tane mısır eken çiftçi kardeşimiz Selahattin Bey’e teşekkür ediyorum. Umarım bölgemizde önder çiftçiler başta olmak üzere tüm çiftçilerimiz silajlık mısır ekimine daha çok rağbet gösterir.” 

Anahtar Kelimeler:
Yunanistan AB üyesi müttefikleriyle tatbikata başladı, gerilimin dindirilmesi için diplomasi trafiği hızlandıÖnceki Haber

Yunanistan AB üyesi müttefikleriyle tatb...

Van'da 26 ve 27 Ağustos günü vefat edenlerSonraki Haber

Van'da 26 ve 27 Ağustos günü vefat edenl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar