Yunanistan AB üyesi müttefikleriyle tatbikata başladı, gerilimin dindirilmesi için diplomasi trafiği hızlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yunanistan AB üyesi müttefikleriyle tatbikata başladı, gerilimin dindirilmesi için diplomasi trafiği hızlandı
Abone ol
Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile Avrupa Birliği (AB) üyesi müttefikleri Kıbrıs, İtalya ve Fransa ile üç günlük deniz tatbikatına ikinci gününde.

BBC News'ta yer alan habere göre, Çarşamba gecesi ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de istikrarsızlığı yaratan tarafın Türkiye olmadığını" belirtip "Türkiye'nin gerginliğin azaltılmasından ve diyalogdan yana olduğunu attığı somut adımlarla kanıtladı" dedi.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis de, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde "Türkiye'nin provokatif faaliyetlerini durdurması halinde gerginliğin önemli ölçüde azaltılmasına hazır olduklarını" ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da Salı günü Atina ile Ankara arasında 'felaketin önlenmesi için' diplomasi trafiği yürüttü.

Ama Alman bakanın çabaları tarafların yapıcı görüşmeler için masaya oturmasına yetmedi. Almanya, Yunanistan ile müttefiklerinin Doğu Akdeniz'deki tatbikatının çabalara 'yardımcı olmadığını' söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, "Bulmamız gereken, yeniden siyasi görüşmelere ve müzakerelere başlayabilmek için bir başlangıç noktası bulmak. Bugünkü manevralar kesinlikle yardımcı olmuyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Çarşamba günü bölgedeki gelişmelerle ilgili açıklamasında "Türkiye, Akdeniz'de de, Ege'de, Karadeniz'de de hakkı olanı alacaktır. Bunun için siyasi, ekonomik, askerî bakımdan ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız" diye konuştu. (Foto: reuters)

Anahtar Kelimeler:
HDP Muş İl Başkanı tutuklandıÖnceki Haber

HDP Muş İl Başkanı tutuklandı

Van’da silajlık mısır hasadı başladıSonraki Haber

Van’da silajlık mısır hasadı başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar