Van'da, Doğu Anadolu Kariyer Fuarı açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van'da, Doğu Anadolu Kariyer Fuarı açıldı
Abone ol
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinatörlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) ev sahipliğinde 6 üniversitenin işbirliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'24) törenle açıldı.

Vanmed (Van) - DAKAF'24 Van, Bitlis, Hakkâri, Iğdır, Muş ve Siirt Üniversitelerinin iş birliğinde, Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı. 

Fuarın açılışına, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Selim Atay, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Bitlis, Hakkâri, Iğdır, Muş ve Siirt Üniversitelerinin Rektörleri, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, üniversite-sanayi-kamu-özel sektör işbirliğine dikkat çekere, “Üniversiteler, bilimsel bilgi üreten, ürettiği bilgiyi ürüne dönüştürebilen, kaliteli sistem gücü yetiştiren ve tüm bu özellikleriyle toplumu geliştiren öncü kurumlardır. Üniversitelerin asli görevi olan eğitim vermenin yanında üniversite-sanayi, üniversite-kamu ve özel sektör iş birliğinin önemli olduğu düşüncesinden hareketle düzenlenen kariyer fuarları; öğrencilerin iş yaşamına öğrencilerin ve mezunların kariyer hayatlarına yön verebilmeleri için alanlarındaki uzman işveren veya kurum yöneticileri ile bir araya gelmeleri ve onlara birebir meslek hakkında sorular sorabilmeleri; işverenlerin de nitelikli öğrencilerle bir araya gelerek kendileri için istihdam olanakları yaratabilmeleri ve öğrencilere staj imkânı sunabilmeleri açısından büyük önem arz etmektedir” dedi.

Fuarı düzenleyenlere teşekkür eden Vali Ozan Balcı ise, şunları söyledi:

“Esasında ülkelerin sosyoekonomik gelişmişliği, kültürel gelişmişliği bir sonuçtur. Mühim olan insan gücüdür. O insan gücünü doğru bir şekilde ortaya çıkarmaktır. Enerjisinden yaralanabilmektir. Ortaya çıkarılan enerjinin ülkelerin sosyoekonomik gelişmesinde kullanılabilmesidir. Bu yüzden bu Kariyer Fuarını, insanlarımızın gücünü, enerjisini ortaya çıkarma açısından çok anlamla ve önemli buluyorum.  İnsanlar emek verince karşılığını alıyor. Buna inanıyorum. Ben bu inançla çalışanların başarılı olacağına inanıyorum."

Cumhurbaşkanlığı İnsanlar Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Selim Atay da fuara ilişkin şunları dile getirdi:

“Bugün burada üniversitelerimizin, liselerimizin, ortaöğretimmizin mezun verdiği çocukların işe, iş fırsatlarına daha rahat ulaşabilmeleri için bu organizasyonu yapıyoruz. Bunun için de Ankara’da ne kadar kamu kurumu, kuruluşu varsa hepsini buraya getirebiliyoruz. Onlar da buralara büyük mutlulukla geliyorlar. Buralara gelip, gençlere ulaşmak, onlara doğrudan temas etmek ,onlar için de çok büyük bir mutluluk kaynağı. Gençlerimize objektif ve liyakat çerçevesi içerisinde, bireylere sunuyoruz. Bu programları yaptığımız zaman, sonrasında da ne kadar etkili oluna bilirliğini de konuşuyoruz.”

Yapılan açılış konuşmaları ardından sponsor firma temsilcilerine plaket verildi, ardından da fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Protokol üyeleri ve öğrenciler daha sonra stantları dolaşarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Panellerle sürecek olan fuar yarın da devam edecek. 

Haber: Adil Harmancı


Eratilla: Çocuklarımızı iyi tanımalıyızÖnceki Haber

Eratilla: Çocuklarımızı iyi tanımalıyız

DEM Parti adaylarını önseçimle belirleyecekSonraki Haber

DEM Parti adaylarını önseçimle belirleye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar