TOUR OF VAN’ ULUSLARARASI BİSİKLET YARIŞI SONA ERDİ 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOUR OF VAN’ ULUSLARARASI BİSİKLET YARIŞI SONA ERDİ 
Abone ol
Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) öncülüğünde 07-10 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen ‘Tour of Van’, uluslararası bisiklet yarışı 4. günde Erciş - Van etabıyla sona erdi. Yarışlarda sporcular yaklaşık 470 kilometre pedal çevirdi. 6 ülke 10 takımın katıldığı yarışlarda 13 farklı klasmanda ödüller verildi. Birçok bireysel kategoride Kırgızistanlı ve Özbekistanlı sporcuların galip geldiği yarışları, takım bazında ise Kazakistan, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Özbekistan takımları derece ile tamamladı. 

Vanmed (Van) - Bitlis’in Tatvan ilçesi, Ahlat, Malazgirt, Adilcevaz ve Erciş etabından oluşan ve 4 gün süren ‘Tour of Van’ Bisiklet yarışı, Van Kalesi Urartu Müzesi önünde düzenlenen ödül töreni ile son buldu. 

Törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ise il protokolü ve sporcular katıldı. 

Ödül töreninde konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu yarışmaya katılan sporcuları tebrik ederek, desteklerinden ötürü Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. 

Vali Ozan Balcı da yaptığı konuşmada, Tour of Van’ Bisiklet yarışının önemine vurgu yaparak, “Bugünkü etkinlikte sizlerle beraber olmaktan ve bisikletçilerimize ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Etkinliğin düzenlemesine katkısı olan bisiklet federasyonumuza, kıymetli Başkan üyelerine ve katılım sağlayan bisikletçilerimize çok teşekkür ediyorum. Kendilerini tebrik ediyor, yarışmaya katılan ve dereceye sporcularımızı yürekten kutluyorum. İlimiz adına güzel bir etkinlik oldu. Yarışmamızın sportif anlamında, kültürel anlamda, ilimizin tanıtılmasına çok büyük katkısı oldu.” dedi. 

Van'da sporla ilgili yapılan çalışmalara değinen Balcı, şunları aktardı:

"Bizler de ilimizde ‘Spor Van’ diye büyük ve güzel bir proje yürütüyoruz. Bu kapsamda okul spor kulüplerimizi ve ilçe gençlik spor kulüplerimizi kurduk. Şu anda Van’da 11 tane yüzme havuzu yapılıyor. Çocuklar için 18 tane kapalı spor salonu yapılıyor. 250'ye yakın okulun bahçesine basketbol voleybol sahası yaptık. Bu sayıyı 300'e çıkartacağız. Yine her ilçede açık spor tesisleri dediğimiz voleybol, basketbol sahası, halı saha ve tenis kortu olmak üzere spor kompleksleri yaptık. Büyük ölçekte de malzeme desteği sağlıyoruz. Geçen yıl yaklaşık 20 milyon TL’lik malzeme desteği vermiştik. İnşallah şimdi yine yaklaşık 30 milyon TL’lik bir malzeme desteği vereceğiz" 

Etkinlikle ilgili görüşlerini dile getiren Konya Büyükşehir Belediyesi sporcularından Timur Öztoprak, Van Gölünün etrafından tur atmak kendilerini oldukça etkilediğini belirtti. Öztoprak, ‘‘Son etap inişleri ile çıkışları çok yorucuydu. Fakat bir o kadar da eğlenceliydi. En son bitişin Van’da olması çok güzeldi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren sporcuları ödülleri verildi.

Program, hatıra fotoğrafları ile sona erdi.


Zararlı alışkanlıklarla mücadele standı açılacakÖnceki Haber

Zararlı alışkanlıklarla mücadele standı...

Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandıSonraki Haber

Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar