Zararlı alışkanlıklarla mücadele standı açılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zararlı alışkanlıklarla mücadele standı açılacak
Abone ol
Van’da uyuşturucu kullanımı ve bağımlılıkla mücadelede farkındalık etkinlikleriyle bilinen Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, Halk Sağlığı Haftası kapsamında bisiklet sürüşü gerçekleştirirken, yarın da bazı kurumlarla birlikte zararlı alışkanlıklara karşı mücadelede sergisi ve stant açılışı gerçekleştirecek.

Vanmed (Van) - Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, bazı kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde “Sağlık İçin Pedal Çevir” etkinliği kapsamında Edremit ve Van Kalesine bisiklet turları organize etti.

Dernek Başkanı sosyolog Osman Turğut, yarın da Sağlık İl Müdürlüğü, Bölge Hastanesi ve İpekyolu Gençlik Merkezi işbirliğinde zararlı alışkanlıklara karşı mücadelede sergisi ve stant açılışı gerçekleştireceklerini söyledi.

Haftanın önemine değinen Turğut, “Sağlık, sadece hastalıkların olmaması değildir. Sağlık, bireylerin bedenen, ruhen, sosyal yönden tam bir iyilik halini tanımlar. Teknolojik gelişimlerin çığır açtığı, bilim insanların yeni buluşlar yaptığı günümüzde sağlığı henüz kaybetmeden koruyabilmek esastır. İnsanlar yaşlansalar bile sağlıklı kalabilmeyi, bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik dönemlerini iyi geçirebilmeyi, henüz hasta olmadan sağlıklı olmayı öğrenmelidirler.” Dedi.

Hafta vesilesiyle düzenlenecek etkinliğe değinen Turğut, şunları kaydetti:

“Toplum olarak sağlıkta dünya hedeflerinin gerisinde kalmayı elbette istemeyiz. Bu yüzden, ülke olarak içinde bulunmaktan gurur duyduğumuz, Avrupa Birliğinin katılımcı, hak temelli sağlık algısına ihtiyacımız vardır. Bu hafta işte tam da bu yüzden önemlidir. Hafta boyunca Dünya Sağlık Örgütü’nün yeni kavramları ile tanışacağız. 2023 yılı için belirlenen sağlık hedeflerini konuşacağız. Her ne kadar halk sağlığı sorunları giderek artsa da bölgede gurur vesilesi olmak adına bulaşıcı olmayan ölümcül hastalıklara, tırmanan alkol ve tütün kullanımına, obezite ile artan kilolara dur demeliyiz. Sürdürülebilir gelişim hedefleri denilen kavramlarla tanışmaya hazır olanlar için halk sağlığı haftası bize büyük fırsatlar sunacaktır.”

Haber: Mehmet Güler


EURO 2024 Elemeleri'nde gecenin sonuçlarıÖnceki Haber

EURO 2024 Elemeleri'nde gecenin sonuçlar...

TOUR OF VAN’ ULUSLARARASI BİSİKLET YARIŞI SONA ERDİ Sonraki Haber

TOUR OF VAN’ ULUSLARARASI BİSİKLET YARIŞ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar