Milletvekili Sarısaç: Van’da derslere katılım yüzde 20’lerde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Sarısaç: Van’da derslere katılım yüzde 20’lerde
Abone ol
TBMM’ye araştırma önergesi veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, internet ve diğer araç gereç yoksunluğundan dolayı Van’da öğrencilerin derslere katılımının yüzde 20’lerde kaldığını söyledi.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, TBMM Başkanlığına verdiği önergede, uzaktan eğitim ile ilgili olarak Van’daki öğrencilerin yaşadığı sıkıntıların araştırılmasını istedi.

Salgın sürecinden eğitim noktasında en çok etkilenen illerin başında Van geldiğini belirten Sarısaç, verdiği Meclis Araştırması önergesinin giriş bölümünde, “Çünkü Van’da internet, tablet, bilgisayar vb. eksikliklerden dolayı canlı derslere katılım yüzde 20’lerde kalırken birçok köydeyse katılımın hiç olmadığı ifade edilmektedir.” Dedi. 

Van’da genelde eğitim alanında, özelde de uzaktan eğitimle ilgili yaşanan sorunlara dair Meclis Araştırması istediğini ifade eden Sarısaç, önergesinin sonuç bölümünde, şunları dile getirdi:

“Sonuç olarak Van’da Covid-19 salgınının yarattığı sorunlar, mevcut yapısal sorunlarla birlikte ele alınarak eğitimin her öğrenci için ulaşılabilir, nitelikli ve eşit bir kamusal hizmet haline getirilmesi elzemdir. Çünkü gerekçede de açıkladığımız üzere; yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim sürecinde sorunlar çözülmedikçe, öğrencilerin daha sağlıklı şartlarda eğitim alacakları koşullar yaratılmadıkça çocukların eğitim süreçlerinden koptuğu bir gerçekle karşı karşıya kalmaktayız. Bu nedenle; Covid-19 salgının başlamasından bugüne değin Van’da yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimde okullarda yaşanan sorunların, öğrencilerin ihtiyaç ve taleplerinin, internet-tablet vb. materyal eksikliğinin tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis araştırması açılması gerekmektedir.”

Vanmed Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
Ayhan Bilgen: HDP çatı partisi konseptine dönüşün yol haritasını tartışmaya açmalıdırÖnceki Haber

Ayhan Bilgen: HDP çatı partisi konseptin...

Van'da 'Çocuk Diş Hekimliği Kliniği' açıldıSonraki Haber

Van'da 'Çocuk Diş Hekimliği Kliniği' açı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar