İran'da meydana gelen patlamada 2 bin 17 kişi yaralandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İran'da meydana gelen patlamada 2 bin 17 kişi yaralandı
Abone ol
İran İlam kentine bağlı Çerdavul ilçesinde bir tırın taşıdığı klor gazı kapsülü patladı. Patlama nedeniyle 106’sı ağır 2017 kişi yaralandı.

İran devlet televizyonunun haberine göre, İlam kentine bağlı Çerdavul ilçesinin Zencire Olya köyünde bir tırın taşıdığı 800 kiloluk klor gazı kapsülü patladı.

Yaklaşık iki kilometre çapında bir alanı etkilediği belirtilen gaz sızıntısı sonucu onlarca kişinin zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı, sızıntıya maruz kalan bazı kişilerin durumunun ağır olduğu aktarıldı.

İlam Sağlık Koleji Başkanı Muhammed Kerimyan, patlama nedeniyle 217 kişinin yaralandığını, bunlardan 106’sının durumunun ağır olduğunu söyledi.

Kırmanşan Valisi Kasım Süleyman Deşteki, Kırmanşan ve İlam’dan onlarca itfaiye ve ambulansın olay yerine müdahaledde bulunduğunu belirtti.

Konuya ilişkin basına açıklama yapan Çerdavul Kaymakamı İlyas Fettahi, “Zencire Olya köyünde bugün meydana gelen hadise, tır sürücüsünün ihmali ve dikkatsizliğinden kaynaklanmıştır. Neyse ki şu ana kadar can kaybı yaşanmadı” dedi.

Fettahi, vatandaşlara olayın yaşandığı bölgeye yaklaşmama uyarısında bulundu.

İran Kızılayı tarafından yapılan açıklamada ise klor gazı taşıyan tırdaki sızıntı nedeniyle en az 100 kişinin zehirlendiği belirtildi.

Açıklamada, olaydan etkilenenleri hastanelere sevk etmek için bölgeye 2 helikopter ve 5 ambulansın gönderildiği ifade edildi.

Endüstriyel alanlarda kullanılan klor gazı, öldürücü bir kimyasal silah da olabiliyor.

Hastaneya kaldırılan yaralılardan bazıları, patlama anını İran devlet televizyonuna anlattı. Yaralılar, ilk önce deprem olduğunu sandıklarını belirtti.


İstanbul'un 7 ilçesinde eş zamanlı YPG/PYD operasyonu düzenlendiÖnceki Haber

İstanbul'un 7 ilçesinde eş zamanlı YPG/P...

Aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarının maaşlarından artık kesinti yapılamayacakSonraki Haber

Aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar