Esnafta ekonomik sıkıntıya hizmet sıkıntısı eklendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnafta ekonomik sıkıntıya hizmet sıkıntısı eklendi
Abone ol
Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (Van SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, pandemiden dolayı esnafın hem ekonomik olarak hem de hizmet olarak sıkıtılar yaşadığını belirterek, özellikle sosyal mesafenin korunması konusunda ek tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

VAN’DAKİ VAKA SAYILARI ARTTI

Mart ayında ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi, ilimimizde de hemen tüm kesimler süreçten etkilendi. 

Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, Van’da artan vakalara dikkat çekerek şunları söyledi:

“2020 yılının başından itibaren tüm dünyayı etkileyen, ülkemizde de mart ayından itibaren etkilerini son derece önemli şekilde gösteren Covid-19 salgınında 10.08.2020 tarihi itibariyle Türkiye’de toplam hasta sayısı ile vefat sayısının gittikçe artığı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmış, ilimiz de dâhil olmak üzere tüm Türkiye’de toplam hasta sayısında çok ciddi bir artışın olduğu gözlemlenmiştir. 2020 mart ayı itibariyle ülkemizde görülmeye başlanan Covid-19 pandemisi ile mücadele ile birlikte vaka sayıları ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de artış göstermektedir. Hastalığın özellikle bölgede ve ilimizdeki yayılma hızına bakıldığında önümüzdeki haftaların çok kritik öneme sahip olduğunu; hasta sayısının hızla artabileceğini, sağlık sisteminin taşıyamayacağı çok sayıda başvuruların olabileceğini ve sağlık çalışanlarının çok daha ciddi risk altına girebileceği ön görülmektedir.”

MASKE-MESAFE-TEST

Van’da alışveriş ortamlarında ve esnafla diyalogda kurallara uyulmadığını tespit ettiklerini ifade eden Şahin, alınması gereken önlemlerle ilgili şu önerilerde bulundu:

“Dünya sağlık örgütünün önerdiği ve salgını kontrol altına alabilen ülke örneklerinde de görüldüğü üzere temaslıların da taramasını içerecek şekilde ivedilikle günlük yapılan test sayıları artırılmalıdır. Maske, fiziksel mesafe, hijyen ile önlem alınması önemlidir ancak gözlemlerimize göre bu yeterli değildir. Yakalanan vakaların tüm temaslılarına mutlaka test yapılması gerekmektedir, gerekli destek tedavilerin verildiğinden emin olunmalıdır. Maskenin uygun biçimde kullanımı da dâhil olmak üzere Pandemiyi kontrol altına almak için halka yönelik gerekli bilgilendirme çalışmaları yapılmalıdır.”

EKONOMİK SIKINTIYA HİZMET DE EKLENDİ 

Esnafın insanları maske ve mesafe konusunda ikna etmede zorlandığına dikkat çeken Şahin, şöyle dedi: 

“Ekonomik olarak esnaf ve tüccarın durumunda ciddi sıkıntılar vardı, buna hizmetteki sıkıntılar da eklendi. O nedenle ilimizde bulunan sağlık meslek odalarının oluşturulan İl Pandemi Kurulu ve İl Koordinasyon Masasının karar alma süreçlerine pratik katılımı ivedilikle sağlanmalıdır. Özellikle toplu taşıma araçları ve alışveriş merkezleri gibi alanlarda fiziksel mesafenin korunmasına yönelik önlemler olmalıdır. Tüm hastalıklarda olduğu gibi COVID-19 enfeksiyonu ile mücadelenin en iyi ve akılcı yolu hastalığın ortaya çıkmasına engel olmaktır. Hastalığı engellenmenin en iyi yolu kişisel hijyen, ağız ve burnu içine alacak şekilde doğru maske kullanımı ve fiziksel mesafe kuralına uyulması ve kapalı mekanlarda bir araya gelişin azaltılmasıdır. Bunlarla ilgili yetkili birimler esnafın işini kolaylaştıracak önlemler almalıdır.” prestij

Anahtar Kelimeler:
Sadece haber okusak Van Gölü’nü kirletmeyizÖnceki Haber

Sadece haber okusak Van Gölü’nü kirletme...

Cinsel saldırı nedeniyle intihar paylaşımı yapan kadına ulaşıldıSonraki Haber

Cinsel saldırı nedeniyle intihar paylaşı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar