Epilepsi hastası çocukları için çözüm istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Epilepsi hastası çocukları için çözüm istiyor
Abone ol
Van İpekyolu ilçesinde oturan Aliye Acar, hem nöroloji doktoru yokluğu hem de ilaç fiyatları nedeniyle epilepsi hastası olan 2 çocuğunun tedavisi sürecinde büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Van’da Çocuk Nöroloji Doktoru yokluğu sıkıntılara yol açıyor. En çok sıkıntı yaşayan kesim ise, epilepsi hastaları ve yakınları.
Epilepsi hastası yakınlarından biri de Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde oturan Aliye Acar. Acar, bir yandan çalışarak evini geçindirmeye çalışırken, diğer yandan da epilepsi hastası olan biri 14, biri 11 yaşındaki 2 çocuğunun bakımını üstleniyor. 

NÖROLOJİ DOKTORU YOKLUĞU

Çocuklarının tedavisiyle ilgili çeşitli sıkıntılar yaşadığını belirten Aliye Acar, birinci sıkıntılarının Van’da son zamanlarda Çocuk Nöroloji doktorunun olmaması olduğunu söyledi.

İlaç alabilmek için doktor raporuna ihtiyaç olduğunu ifade eden Acar, “Bazen Van’da 3 doktor olabiliyor, bazen hiç olmuyor, olmadığı zaman da rapor alamıyoruz, bu sefer de eczanede eski rapor üzerinden ilaç alırken tartışma yaşıyoruz. Şimdi doktor yok, eczacı bana ‘raporları değiştirmen lazım’ diyor. Bir kere bu doktor sorununa çare bulunması lazım, en büyük sorun budur, böyle bir durumda nasıl rapor alabilirim çocuklarıma?” diye sordu.

ECZANE YÜZDE ALIYOR

Diğer bir sıkıntının ise ilaç fiyatlarına eczane tarafından uygulanan yüzde olduğunu belirten Acar, şunları söyledi:
“Eskiden eczaneler bizden yüzde almıyordu, şimdi yüzde alıyorlar, geçen gün ilaç alacaktım eczacı 'borcun var' dedi. Altından kalkamıyoruz. Ben istiyorum ki bu ilaçlara uygulanan yüzde kaldırılsın, tekrar eskisi gibi olsun. Her iki çocuğumun da yüzde 90 raporu var. Eskide raporu olanlardan eczane yüzde almıyordu, ama şimdi hepsinden alıyorlar. Buna da bir düzenleme getirilmesini istiyorum.”

NÖROLOJİ DOKTORU GELECEK

Doktor sorunuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Van Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri ise, Van’a bugünlerde Çocuk Nöroloji doktoru geleceğini söyledi.

Yetkililer, en geç bir hafta içinde doktor atamasının gerçekleşeceğini kaydetti.  Özel Haber: Adil Harmancı Prestij


Balayı yaramışÖnceki Haber

Balayı yaramış

VANODER: Hava ulaşımı gibi kara ulaşımı da olsunSonraki Haber

VANODER: Hava ulaşımı gibi kara ulaşımı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar