VANODER: Hava ulaşımı gibi kara ulaşımı da olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VANODER: Hava ulaşımı gibi kara ulaşımı da olsun
Abone ol
Van Otelciler Derneği (VANODER) Başkanı Reşat Yeşilağaç, Türkiye-İran arasında hava yoluyla seyahat eden turistlere uygulanan test ve kontrollerin aynısının karadan seyahat etmek isteyenlere de uygulanmasını ve Van-İran arasındaki gümrük kapılarının geçişlere açılmasını istediklerini söyledi.

Açıklama yapan VANODER Başkanı Reşat Yeşilağaç, son zamanlarda Türkiye-İran arasında hava yoluyla gerçekleşen seyahat trafiğine dikkat çekti.

Gerçekleşen uçak seferlerine ilişkin bilgi veren Yeşilağaç, “22 Eylül itibariyle Tahran-İstanbul uçuşları için start verildi. Günde üç İran menşeili Hava yolu firması (Mahan Air/ Homa Air /İran Air) Tahran-İstanbul uçuşu gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra 26 Eylül itibariyle(bugün) Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yollarına ait uçaklar İstanbul-Tahran uçuşlarına başlıyor. 25 Eylül'de ise Geshm İr Hava yolları firması Tebriz-İstanbul uçuşu gerçekleştirdi.  Yetkili mercilerden aldığımız bilgiye göre Tahran-Antalya uçuşları da yakın bir tarihte başlatılıyor.” dedi.

KARAYOLUYLA DA GEÇİŞLER OLSUN

Havayoluyla gerçekleşen ülkeler arası seyahatin Van-İran özelinde gümrük kapılarından da yapılmasını istediklerini ifade eden Yeşilağaç, şöyle dedi:

“Hava yoluyla ülkemize giriş yapan misafirlere yapılan testlerin ve kontrollerin aynısı karayolunu tercih edecek turistlere de uygulanması koşuluyla karayolu ulaşımı için bir an evvel çözüm odaklı çalışmalar yapılmasını bekliyoruz. Karantinanın kaldırılmasından hemen sonra mağduriyet yaşanmaması için önlemlerimizi Kültür ve Turizm Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda aldık. Sürecin başından beri ifade ettiğimiz gibi gerekli önlemler alındıktan sonra İran komşumuzdan misafir ağırlamamamız için hiçbir neden yok. Ülke ekonomisi ve özelde Van için hayati öneme sahip Kapıköy ve Esendere gümrük kapılarının yeni sürece uygun şekilde açılması gerekmektedir.”

STK’LARA DESTEK ÇAĞRISI

Konuyla ilgili Van’daki STK’lardan da girişim ve destek beklediklerini belirten Yeşilağaç, “Ülkemiz ve ilimiz ekonomisi için hayati öneme sahip bu konunun çözüme kavuşturulması için ilimizdeki tüm STK ve Oda başkanlarının desteğini ve çalışmalarını önemsiyoruz. Gümrük kapılarının Kontrollü Turizm ve Ticarete açılması için gerekli girişimlerde bulunmalarını talep ediyoruz.” diye kaydetti.
Haber: Adil Harmancı Prestij


Epilepsi hastası çocukları için çözüm istiyorÖnceki Haber

Epilepsi hastası çocukları için çözüm is...

Dağda 71 kilo eroin bulunduSonraki Haber

Dağda 71 kilo eroin bulundu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar