Vanlı işitme engelliler Türkiye ikincisi oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vanlı işitme engelliler Türkiye ikincisi oldu
Abone ol
Karabük’te gerçekleştirilen Türkiye İşitme Engelliler Erkekler Voleybol Müsabakalarında Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği takımı Türkiye ikincisi oldu.

Van (VANMED) - Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 24-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Erkekler Voleybol Müsabakaları Karabük’te gerçekleştirildi.

Müsabakalara Van, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, İzmir, Bursa, Ankara, Antalya, Mersin, Samsun, Denizli ve Eskişehir illerinden toplam 350 idareci, antrenör ve sporcu katıldı.

VAN İKİNCİ OLDU

Müsabakalar, oynanan final maçı ile sona erdi.

Final maçı, Van İşitme Engelliler takımı ile Gölcük İşitme Engelliler takımı arasında oynandı.

Van takımı oynadığı final müsabakası ardından Türkiye ikinciliği elde etti. Gölcük birinci, Manavgat Belediye İşitme Engelliler Spor Kulübü ise üçüncü oldu.

KUPA TÖRENİ

Daha sonra düzenlenen kupa töreninde birinci olan Gölcük İşitme Engelliler Spor Kulübü antrenör ve sporcularına kupalarını ve madalyalarını Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Ümit Kıhtır, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım, Türkiye İkincisi olan Van İşitme Engelliler Spor Kulübü sporcuları ve antrenörlerine kupalarını ve madalyalarını Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Aydın, Türkiye Üçüncüsü olan Manavgat İşitme Engelliler Spor Kulübü sporcuları ve antrenörlerine de kupalarını ve madalyalarını İşitme Engelliler Federasyonu Voleybol Teknik Direktörü Osman Çarkçı ve Bülent Ersöz verdi.

HENTBOL VE VOLEYBOL DA KARABÜK’TE

İşitme engelliler hentbol ve futbol karşılaşmalarının da Karabük’te oynanacağı belirtildi.

Federasyon tarafından yapılan açıklamaya göre, İşitme Engelliler Hentbol Türkiye Şampiyonası 29 Mayıs-2 Haziran, İşitme Engelliler Türkiye Futbol Şampiyonası da 17-25 Haziran tarihleri arasında Karabük’te düzenlenecek.

“İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN…”

Açıklama yapan Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk, ekonomik sıkıntılara rağmen önemli bir başarıya imza attıklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Maddi ve manevi imkansızlıklara rağmen katıldığı Türkiye şampiyonasında başarıya ulaşan bütün sporcularıma ve antrenörüme teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımı engelleri birer birer aşarak ‘Biz de varız, duymuyoruz, konuşamıyoruz ama ellerimizle konuşup gözlerimizle duyarak sporda da hayata katılıyoruz’ dedikleri ve kendi güçlerine inandıkları için yürekten kutluyorum. Biz engel tanımayan 14 sessiz adamla birlikte şu an Van'ımıza dönüş yolundayız. Başarımızı kucaklayan herkese teşekkür ederiz. Biz sadece engelliler gününde hatırlanmak değil, her alanda desteklenmek istiyoruz. Sevgi her engeli aşar derler, ama öyle değil işte. Asıl olan güçlendirmek, cana can katmaktır, candan can koparmak değil.” Özel Haber: Adil Harmancı prestij


Erkam Yıldırım’ın Venezuela'ya gittiği dönemin gümrük kayıtlarında test kiti de maske de yok!Önceki Haber

Erkam Yıldırım’ın Venezuela'ya gittiği d...

Van'da 3 Haziran'da 15 günlük yasak geliyorSonraki Haber

Van'da 3 Haziran'da 15 günlük yasak geli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar