Van'da mermer ocağı gerginliği; 4 gözaltı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van'da mermer ocağı gerginliği; 4 gözaltı
Abone ol
Van'ın Gürpınar ilçesinde mermer ocağı kurulmasına tepki gösteren mahalle halkı ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandığı 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Van (VANMED) - Halkların Demokratik Partisi Van Milletvekilli Tayip Temel, İçişleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları için TBMM'ye sunduğu soru önergelerinde Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yurtbaşı mahallesinde bulunan mermer ocağında yaşanan olaylara dikkat çekti.

Temel, önergesinde şu ifadeleri kullandı:

'"Temel geçim kaynağı hayvancılık olan Yurtbaşı köyü, bej traverten bakımından zengin bir yapıya sahiptir. Ancak mermerin bulunduğu alanda 70 hane bulunmakta ve 550 yurttaş yaşamaktadır. Buna rağmen yaklaşık 10 yıl önce Dimer adlı şirket köye yaklaşık 200 metre uzaklıkta bir mermer ocağı kurmuş ve ocağı birkaç ay çalıştırmıştır. Ancak köy halkının karşı çıkmasıyla mermer ocağı çalışmalarını durdurmuştur. 26.05.2021 tarihinde ise yıkım ekiplerinin; korucu, jandarma ve çevik kuvvetleri eşliğinde köydeki 25-30 ağılı yıktığı ve karşı koymak isteyen köy halkına kolluk güçlerinin sert müdahalesi sosyal medyada yer almıştır. Olayda kolluk güçlerinin yurttaşlara kurşun yağdırdığı görülmekte, 4 yurttaşın da gözaltına alındığı bilinmektedir."  

https://twitter.com/HDPekoloji/status/1397885839481446404


Sedat Peker'in iddialarının araştırılması için ilk Meclis Araştırma Komitesi kurulması kararı Kıbrıs'tanÖnceki Haber

Sedat Peker'in iddialarının araştırılmas...

Van'da Kripto Para Üretim Cihazı ele geçirildiSonraki Haber

Van'da Kripto Para Üretim Cihazı ele geç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar