Van'da engelli annelerine sedef kakma eğitimleri veriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van'da engelli annelerine sedef kakma eğitimleri veriliyor
Abone ol
Van'da engelli annelerine sedef kakma eğitimleri veriliyor haberine ait detaylar

Van’da, Ayhan Şahenk Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engellilerin annelerine, sedef kakma eğitimleri veriliyor. Öğretici eğitmen Arzu Dinçkan Türk, yaptıkları çalışmanın Van’da ilk olduğunu söyledi.

Ayhan Şahenk Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engellilerin anneleri, sedef kakma ve kalem işi eğitimleri alıyor.

Tabaklar ve tablolar üzerine işlenerek yapılan bu çalışmanın Van’da bir ilk olduğu belirtildi.

MERAL BİLMEZ’İN KATKISI

Rehabilitasyon merkezindeki eğitimleri ise, İstanbul’da uzun süre bu alanda çalışma yürüten sedef kakma uzmanı usta öğretici Arzu Dinçkan Türk veriyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Türk, şunları söyledi:

“Van’da Şam işi çalışan var ama sedef kakma ve kalem işi ilktir, ben başlattım. İstanbul’dan 1 yıl önce geldim. Vali beyin eşi Meral Bilmez Hanım ile tanıştım. Onun yönlendirmesi ile başladım. Rehabilitasyon merkezinde engellilerin anneleri var. 30 kadar anne, sedef kakma ve kalem işi öğretiyorum.”

AMACIM ANNELERİ REHABİLİTE ETMEK

Yaptığı çalışmanın bir amacının annelere ekonomik katkı sağlamak olduğunu ama en önemlisi de annelerin rehabilitesine yönelik olduğunu belirten Türk, “Anneler, engelli çocuklarından dolayı muhakkak ki zor anlar yaşıyorlar. Evde, her yerde… Buradaki bir amacım da engelli annelerini rehabilite etmek. Tabi aynı zamanda bir ekonomik getirisi de vardır bu işin” diye konuştu.

SERGİ AÇACAKLAR

Rehabilitasyon merkezindeki anneler, şimdiye kadar elde edilen ürünlerden ayrıca bir de sergi açmayı düşünüyorlar.

Eğitmen Arzu Dinçkan Türk, bu konuda da şu bilgileri verdi:

“Şu anda bir sergi açacak kadar ürünümüz çıktı. Yakında zaten sergi açma düşüncemiz de var. Halkımızdan talebimiz, gelip çalışma yerimizi görmeleri, hem çalışmalarımıza, hem de engelli annelerine moral vermeye gelsinler, herkesi bekliyoruz.”

NELER YAPIYORLAR?

Sedef kakma ve kalem işi olarak çeşitli süs eşyası ürettiklerini belirten Türk, şunları kaydetti:

“El aynası, tablo, tabak süsleme gibi ev ve işyerlerinde kullanılabilecek çeşitli süs eşyaları üretiyoruz. Fiyatları 50-100 TL arasında değişiyor. Hem benim için, hem engelli anneleri için önemli olan bu çalışmada bize destek olan, yol gösterici olan Vali Beyin eşi Sayın Meral Bilmez hanıma çok teşekkür ediyorum.” Vanmed Haber Merkezi


BM'den Suriye'de siyasi çözüm çağrısıÖnceki Haber

BM'den Suriye'de siyasi çözüm çağrısı

Van’da tarihi geçmiş ürün denetimiSonraki Haber

Van’da tarihi geçmiş ürün denetimi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar