Van'a Vefa Platformu: VASKİ Genel Müdürü görevden alınsın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van'a Vefa Platformu: VASKİ Genel Müdürü görevden alınsın!
Abone ol
Van'a Vefa Platformu, düzenlediği aylık toplantısında Van'daki içme suyu sorununu ele aldı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, VASKİ'nin yaşanan sorunlarda ihmali olduğu ve genel müdürün görevden alınması gerektiği vurgulandı.

Vanmed (Van) - Van’a Vefa Platformu, bu ayki toplantısını kentin su sorununa ayırdı. Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda yaşanan sorunlar istişare edildi ve sonrasında da konuya dair açıklama yapıldı.

Toplantı içeriğine değinilen açıklamada, "Bugün yapılan toplantıda adeta Van’ın kanayan yarasını bir tarafa bıraktık Van'a ve Vanlıya yerine getirmediği görevleri nedeniyle bir hakaret olarak gördüğümüz VASKİ’nin işgüzarlığı görev liyakatsızlığı ve yapılmayan hizmetleri konuşulmuştur." ifadeleri kullanıldı. 

Kayyum uygulamasının yaşanan sorunlardaki payına vurgu yapılan açıklamada, "Uzun bir süredir kayyum atamalarıyla kah eş, dost, ahbap kah kayyumun il dışından çalışma arkadaşı kah da vasıfsız sadece üst şahıs tarafından otur kalktan başka hiçbir işe yaramayan şahıslarla yönetilmeye çalışılan bu kurum artık asıl görevlerinin hiçbirini yerine getirmemeye başlamıştır. Yaz boyunca memleketimize gelen yerli ve yabancı turistlerle nüfus sayısı 2 milyona yaklaşan bir büyük şehri susuz bırakarak herhalde Türkiye’yi bırakın Dünyada eşi benzeri olmayan bir olaya imza atmıştır. Ve bu problem halen devam etmektedir." denildi.

VASKİ Genel Müdürünün görevden alınması gerektiği savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yine bu kurumun yeni vukuatı susuz bırakılan vatandaşa her ay katlanarak çok yüksek faturaların oluşturulmasına şahitlik etmeye başladık. Ülke olarak vatandaşın alım gücünün bu kadar düştüğü dönemde memleketimizin dört tarafı boşa akan sularla doluyken ülkemizde en ucuz suyunu Van’da belediye olarak biz vatandaşa veriyoruz söylemini beklerken ne yazık ki Vanlı vatandaş elektirik faturasından çok ve yine doğal gaz faturasından çok su parası ödemeye mahkum edilmiştir. Bugüne kadar kurum bütçesini usulsüz ve hovarda bir şekilde kullanarak boşaltıp sonrasında bu patavatsızlığın faturasını vatandaşa kesmenin hiçbir şekilde mantıklı açıklaması olamaz. Van'a Vefa Platformu olarak muhatap kurumun ivedilikle başta sorumlu olduğu görevinin bilincinde olarak vatandaşın yaşadığı mağduriyetlerin acilen giderilmesi ve ayrıca bu kadar vukatlı, bu kadar vasıfsız birinin halen bu kurumun başında olmasını hayretler içinde izliyoruz. Toplum tarafından istenmeyen bir kişi olarak ilan edilen bu amirin ivedilikle görevinden alınması ve yine acilen kurumun adeta bir çiftlik gibi yönetilmesine son verilip liyakatlı Van sevdalısı Vanlıya hizmetkarlık yapabilecek işin ehli bir kadroyla zararın neresinden dönersek kardır sözüne istinaden yönetimin güncellenmesidir. Sonuç olarak başta Van’a Vefa Platformu olarak bizler ve Van kamuoyunda oluşan beklenti ilgili şahsın başta iktidar milletvekilleri olmak üzere kurumdan sorumlu mülkü amir tarafından artık vakit kaybetmeden görevinden alınmasıdır. Artık Van halkının bu şahsın vukatlarından bir tanesini daha kaldırma sabrı kalmamıştır.Tüm Van kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."


Kürt sanatçı Beytocan vefat ettiÖnceki Haber

Kürt sanatçı Beytocan vefat etti

Van Pedalşör, Vangölü Aktivistleri Derneği ile birleştiSonraki Haber

Van Pedalşör, Vangölü Aktivistleri Derne...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar