Tuğrul'dan pandemi döneminde şehir içi ulaşımda çözüm önerisi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tuğrul'dan pandemi döneminde şehir içi ulaşımda çözüm önerisi!
Abone ol
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, özellikle minibüslerde artan yolcu sayısına dikkat çekerek, “Van zaten şehir içi ulaşımda sıkıntı yaşayan bir il, pandemi döneminde bu durum daha da tehlikeli hale geldi. Bunun geçici çözümü, belediye otobüslerinin hareket saatleri ile mesai saatlerinin denk getirilmesidir” dedi.

Giderek artan nüfusuna karşılık Van’da minibüs ve sınırlı sayıdaki belediye otobüsü ile şehir içi ulaşım sağlanabiliyor. Belediye otobüsleri de birçok güzergahta saatte bir kalkış yaparken, ulaşımın esas yükü daha çok minibüslere kalıyor. Bu durum ise, pandemi döneminde ekstra sıkıntılara yol açıyor. Minibüsler tıka basa olurken, yolcular ile şoförler arasında sık sık tartışmalar yaşanıyor.

‘BUNUN SORUMLUSU SADECE ŞOFÖRLER DEĞİL’

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, işine zamanında gitmek isteyen vatandaşın başka bir araç olmayınca mecburen minibüse binmek zorunda kaldığını söyledi. 
Bu sırada şoförlerin pandemi dönemi olması nedeniyle yolcuya sözlü müdahalede bulunduğunu ancak başa çıkamadığını belirten Tuğrul, “Bu işi sadece şoförle hal etmek mümkün değil, başka bir çözüm bulmak gerekiyor” dedi.

‘HAREKET SAATLERİ İLE MESAİ SAATLERİ BİRLEŞTİRİLSİN’

Tuğrul, minibüslerin yükünün hafifletilmesi için belediye otobüslerinin hareket pozisyonuna dikkat çekti.
Otobüslerin saatte bir hareket ettiğini ancak pandemi döneminde yeni bir düzenleme yapmanın mümkün olduğunu belirten Tuğrul, şunları söyledi:

“Belediye otobüslerinin hareket saatleri ile mesai saatleri denkleştirilebilir, bana göre şu anda en iyi çözüm budur. Eğer otobüslerin hareket saatleri ile mesai saatleri denkleştirilirse minibüsler de tıka basa olmaz. Mesai saatlerinde otobüsler hareket halinde olursa insanlar bekler ve sonra da biner. Ama öyle bir durum olmayınca herkes o sırada önüne gelen minibüse biniyor mecburen. Şehir içi ulaşımda başka da araçlarımız yok, raylı sistemimiz, ya da başka olanaklarımız yok, bunu bir şekilde eldeki imkanları doğru kullanarak çözebiliriz ancak.”

‘HASTALIK GEÇİRENLER DÜRÜST DAVRANMALI’

Tuğrul’un yakındığı bir kesim de koronavirüs testleri pozitif çıkan ve tedavi gördükten sonra sosyal ortama giren vatandaşlar oldu.
Bu durumda olanların kalabalıklardan uzak durması gerektiğini belirten Tuğrul, “Hastalık geçirenler minibüse de biniyor, hiçbir şey olmamış gibi kalabalık ortamlara da giriyorlar. Halbuki çevresine ‘ben hastalık geçirdim, ya da hastayım bana yaklaşmayın’ demeleri gerekir, bunda bir kusur yok, tam tersine dürüst davranmış olurlar, sonuçta vebalı değil, bir şey değil, ama bu süreçte hepimiz özellikle de tedavi görenlerin bir süre daha dikkatli olması gerekiyor. Mümkünse bir süre evlerinden çıkmamaları en doğru olanı” diye konuştu. Özel Haber: Adil Harmancı - prestij

Anahtar Kelimeler:
Hizbullah hükümlüsü koronavirüsten hayatını kaybettiÖnceki Haber

Hizbullah hükümlüsü koronavirüsten hayat...

30 ilde 65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik kısıtlama kararları alındıSonraki Haber

30 ilde 65 yaş ve üstü vatandaşlara yöne...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar