Toraks Derneği: Birinci dalganın ikinci zirvesine yaklaşıyoruz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toraks Derneği: Birinci dalganın ikinci zirvesine yaklaşıyoruz!
Abone ol
Dernek, pandeminin kontrol altına alınması için önerilerini şöyle sıraladı:

 

Göğüs ve solunum hastalıkları uzmanı doktorları bünyesinde barındıran Türk Toraks Derneği de Cumartesi günü yazılı bir açıklama yaparak, salgının kontrolden çıktığına dair kaygı duyduğunu söyledi.

Açıklamada, "Türk Toraks Derneği, üyelerinden aldığı bilgiler doğrultusunda, Türkiye genelince COVID-19 tanısı alan, hastaneye yatan, yoğun bakım tedavisi gerektiren hasta sayısında ciddi bir artış olduğunu gözlemlemektedir. Derneğimiz, bu bilgilerden yola çıkarak pandeminin kontrolünün kaybedildiği kaygısı taşımakta ve birinci dalganın 2. zirvesine doğru hızla yaklaşıldığını düşünmektedir" dedi.

Dernek, normalleşme süreciyle birlikte pandemi ile mücadelenin bireysel sorumluluğa bırakıldığını ve Haziran ile Temmuz aylarında hasta sayılarının artmasına karşın hasta yatırma kriterleri değiştirildiği için Sağlık Bakanlığı'nın günlük tablosuna ilgili sayıların yansımadığını belirtti.

Dernek, "Bilimsel olarak PCR testinin hastaların sadece 40'ını saptayabildiği bilindiğinden, resmi rakamlara yansıyan hastalık ve ölüm sayılarının var olanın yarısından azı olduğu düşünülmektedir... Artan hasta sayısı konusunda ayrıntılı olarak bilgilendirilmeyen vatandaşlar pandeminin ciddiyetini kavrayamamış ve bir kısmı ise bu sürecin bu denli uzamasını neden gösterip süreci inkar mekanizmaları geliştirmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Dernek, Covid-19'un meslek hastalığı kabul edilmesi ve 'Tıbbi hizmetlerin kötü uygulanmasından doğan sorumluluk' kanun teklifinin geri çekilmesi çağrısı yaptı.

Dernek pandeminin kontrol altına alınması için önerilerini şöyle sıraladı:

  1. "Test sayısı artırılmalıdır.
  2. Pandemi ile mücadele bireylere bırakılmamalıdır
  3. Pandemi hastane planlaması tüm paydaşları içermelidir
  4. Favipravir gibi tedavide önemi olan ilaçlara ulaşım problemleri çözülmelidir
  5. COVID-19 sağlık çalışanı için meslek hastalığı kabul edilmelidir. Hastalık ve ölüm durumlarına özgü hak artırıcı düzenlemeler yapılmalıdır
  6. Kamu pandemi yönetimi şeffaf ve gerçekçi veriler sunmalıdır. Hayatını bu mücadeleye adamış hekimlerin görüşleri alınmalıdır.
  7. 'Tıbbi hizmetlerin kötü uygulanmasından doğan sorumluluk' kanun teklifi geri çekilmelidir. Hekimlerin çalışma koşullarını iyileştirme çalışmalarına ağırlık verilmelidir
  8. Bütün epidemiyolojik veriler sağlık çalışanları ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır."

 https://twitter.com/ToraksDernegi/status/1294574199546224640

Anahtar Kelimeler:
TTB’den Covid-19 raporu: Aktif hasta sayısı açıklananın 10 katı, sağlıkçılar tükeniyor!Önceki Haber

TTB’den Covid-19 raporu: Aktif hasta say...

Sağlık Bakanı Koca: Bu sonucu bekliyordukSonraki Haber

Sağlık Bakanı Koca: Bu sonucu bekliyordu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar