Sağlık Bakanı Koca, illerdeki koronavirüs vaka durumunu açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Bakanı Koca, illerdeki koronavirüs vaka durumunu açıkladı
Abone ol
Sağlık Bakanı Koca, illerdeki koronavirüs vaka durumunu açıkladı haberine ait detaylar

Haber Merkezi - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, vaka sayılarında artışın olduğu vilayetleri de açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, video konferans yöntemiyle toplandı.

Bakan Koca, toplantı sonrası açıklama yaptı.
İşte, Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar:Ülkemiz 1 milyon kişi başına 2151 vaka ile dünya sıralamasında 51'inci sırada yer almaktadır. Türkiye, ölüm oranı sıralamasında 47'inci sırada bulunuyor. Avrupa, Kovid-19 ölüm oranı sıralamasında ön sırada.Dünyanın herhangi bir yerinde Kovid-19’a henüz doğrudan etkili bir ilaç bulunamadı, aşı geliştirilemedi. Bu gerçek, daima tetikte olmamızı, seyri hassasiyetle incelemeyi ve acil müdahaleyi gerektiriyor.
İLLERE GÖRE VAKALAR
Vaka sayısına göre vefat oranını en yüksek olduğu il yüzde 12.4 Gümüşhane. En düşük olduğu il ise yüzde 0.33 ile Kilis.
Son bir ayda İstanbul’da ortalama vaka sayısı 653, son bir haftada ortalama vaka sayısı 620, son üçü günde ortalama vaka sayısı 610’du, düne göre baktığımızda bu sayı 700’leri geçti.İzmir’de ise son 3 günde ortalama vaka sayısı 34.Bursa’da giderek artış olduğunu görüyoruz. Kocaeli’de son 3 günde vaka sayısı 133, artış devam ediyor. Konya’da günlük ortalama vaka sayısı 41, son bir ayda 73, son 3 günde 88. Son gün 100’e yaklaştı.Diyarbakır’da günlük ortalama vaka sayısı 58, bir ayda 81, son üç günde ise 87. Son günde 100’lere yaklaştı.Van'da son bir aylık ortalama günlük vaka sayısı 7, son bir haftalık ortalama günlük vaka sayısı 14,son üç günlük ortalama vaka sayısı 14.
SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLACAK MI?
Sokağa çıkma kısıtlaması düşünmüyoruz. Bilim Kurulu'nda gündeme gelmedi. Normalleşme döneminde özellikle pikten sonra bir plato çizdiği ve daha sonra aşağı düştüğünü gördük. Dünyanın birçok ülkesinde görüldüğü gibi dalgalanmalar olabilir. Bu dalgalanmalar tamamen bizim tedbirlere uyumla doğru orantılı, beklediğimizden fazla olduğunu söyleyebilirim.

Şırnak'ta patlama: 4 işçi hayatını kaybettiÖnceki Haber

Şırnak'ta patlama: 4 işçi hayatını kaybe...

K-Pop yıldızı Yohan hayatını kaybettiSonraki Haber

K-Pop yıldızı Yohan hayatını kaybetti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar