Peynirci esnafı çözüm bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Peynirci esnafı çözüm bekliyor
Abone ol
Van Peynirciler Çarşısı esnafı, kira borcu konusunda Van Büyükşehir Belediyesi’nden çözüm beklediklerini söyledi.

Türkiye’de mart ayında ortaya çıkan koronavirüs pandemisi nedeniyle Van’da zor duruma düşen kesimlerden biri de Van Büyükşehir Belediyesi Peynirciler Çarşısı esnafı oldu.

Kısıtlamalar nedeniyle bir süre işyerleri kapalı kalan peynirci esnafı, kısıtlamalar kalktıktan sonra da istedikleri satışı gerçekleştiremeyince maddi sıkıntılarının daha da arttığını söyledi.

Mülkiyeti Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Peynirciler Çarşısı esnafı, şu an karşı karşıya oldukları en büyük sorunun, 2019 ve 2020 yılına ait ödemedikleri dükkân kiraları olduğunu belirtti.

KİRALARINI ÖDEYEMİYORLAR

Yaklaşık 50 dükkânın olduğu çarşı esnafı, bir kısmı 2019 yılına, gerisi 2020 yılına ait olan kira borçlarını ödeyemediklerini söyledi.
Esnaflar, kendilerinden biriken kira borcu talebinde bulunulduğunu belirterek, “Bu parayı ödemek zorundayız ama ödeyemiyoruz” diye konuştu.

“İŞ YAPAMIYORUZ”

Çarşı esnafı hem pandemi nedeniyle hem de fiyatların yüksek olması nedeniyle iş yapamadıklarını söyledi.
Üreticiden yüksek fiyatla satın aldıkları için peyniri daha normal bir fiyatla pazarlayamadıklarını belirten çarşı esnaflarından Rüstem Aydın, “Van’da peynir üretimi çok az. Şu anki nüfusa göre çok az. O nedenle fiyatı yüksek oluyor. Eski peynir şu anda 45-50 TL arasında, bu da satışları yüzde 60 oranında etkiliyor. Tabi insanların alım gücü de önemli, pandemi şartları malum, o nedenle istediğimiz satışı yapamıyoruz, aramızda bazen siftah yapmayanlarımız bile oluyor” dedi.   

KİRA BORCUNA ÇÖZÜM İSTİYORLAR

Van Büyükşehir Belediyesi’ne kira borçlarının olduğunu belirten çarşı esnafı, söz konusu kira borcunun ya ertelenmesi ya da taksitler haline dönüştürülmesi talebinde bulundu.

Belediye Meclisi’nin ertelemeyle ilgili bir karar almasını beklediklerini söyleyen esnaflar, "Gerçekten mağdur durumdayız. Bu konuda bir çözüm bekliyoruz" dediler. Özel Haber: Adil Harmancı Prestij


Engellilerden 'beyaz baston yasası' talebiÖnceki Haber

Engellilerden 'beyaz baston yasası' tale...

Gelecek Partisi Van yönetimi esnafı ziyaret ettiSonraki Haber

Gelecek Partisi Van yönetimi esnafı ziya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar