Özay İlhan: Haramilerin saltanatına son vereceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özay İlhan: Haramilerin saltanatına son vereceğiz
Abone ol
14 yıldır yapımı tamamlanamayan ve üç kez adı değiştirilen Van MALL AVM önünde açıklama yapan Saadet Partisi (SP) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özay İlhan, “Bu memleketin tüm sorunlarını biliyoruz ve şehrin sorunlarını çözmek için geliyoruz. Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak söz veriyorum, bu şehrin tek kuruşunu heba etmeyeceğiz, haramilerin saltanatını son vereceğiz.” Dedi.

VANMED (VAN) - Belediye yönetimlerini eleştiren SP VBB Başkan Adayı Özay İlhan, “Yerel seçim sürecinin içinde bulunduğumuz şu günlerde her türlü proje havada uçuşmakta. Oysaki son 20 yıldır şehrimizi yönetenler, belediyecilik adına elle tutulur ciddi bir iş yapmadıkları gibi yaptıkları işler de israf olarak kayda geçmiştir.” İfadelerini kullandı.

Kent için önemli olan bazı projelerle ilgili yapılan çalışmaların savsaklandığını ve zamanında bitirilemediğini söyleyen İlhan, şu örnekleri verdi:

“Bugün basın açıklaması gerçekleştirdiğimiz Van’ın en kıymetli caddesi üzerinde bulunan Van Park AVM, daha sonra Van CİTY, yeni adıyla da Van MALL AVM özel idare binasının yerinde 14 yıl önce yapılmaya başlanmış. Yapılması yıllar sürmüş, yapıldıktan sonra açılması, işletilememesi, kapanması, el değiştirmesi gibi sürekli bir sorun olarak durmuştur. En son 5 Ocak 2023 yılında bir toplantı yapıldı ve Mart 2023 yılında faaliyete geçeceği söylendi. Van’da her işte olduğu gibi Van Mall AVM de geldiğimiz noktada her gün çeşitli hikayelerle ertelenen işler arasında yerini almıştır. Van Mall AVM bugün şehrimizin en kıymetli lokasyonunda bir ucube yapıt olarak durmaktadır. Van Mall AVM projesiyle en az 1 milyar dolar heba olmuştur. Yine üzerinde bulunduğumuz Kent Meydanı. Van Belediyesinin yerinde yapılmış, 11 yıldır en değerli alanlarımızın israfına sebep olmuştur. Kent Meydanı için tarihi kimliğe sahip Van müzesi yıkılmıştır. Yapılan meydan ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla yapılmıştır. Oysaki altı otopark olarak yapılıp doğru bir planlamayla şehrimize kazandırılabilirdi.”

Seçilmesi durumunda sorunların çözümü için çalışacağını ifade eden İlhan, şunları kaydetti:

“Van’ın son 20 yılını yaptıkları saçma sapan işlerle heba edenler şimdilerde milletin parasıyla şehrin dört bir yanını bilbordlarla donatmış uygulama otelinde her gün milleti yedirip içirip oy alma derdine düşmüştür. Buradan açık ve net olarak söylüyorum. Milletimizin parasını heba edenler şehrimizin geleceğini heba edenler şimdi çıkmış projeler açıklıyor. Bu memleketin tüm sorunlarını biliyoruz ve şehrin sorunlarını çözmek için geliyoruz. Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak söz veriyorum bu şehrin tek kuruşunu heba etmeyeceğiz haramilerin saltanatını son vereceğiz.”

Haber: Mehmet Güler


Nötron yıldızı: Astronomlar 160 bin yıl önce yaşanan süpernovanın gizemini çözdüÖnceki Haber

Nötron yıldızı: Astronomlar 160 bin yıl...

Bal sağlığa yararlı mı, kimler tüketmemeli?Sonraki Haber

Bal sağlığa yararlı mı, kimler tüketmeme...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar