İYİ Partili başkandan IKBY'nin kullandığı resmi bayrağa hakaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Partili başkandan IKBY'nin kullandığı resmi bayrağa hakaret
Abone ol
İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan, Mevlüt Çavuşoğlu’nun Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi heyeti ile oturduğu masaya konulan IKBY'nin resmi bayrağını işaretle göstererek, “Yemekte ne vardı bakan bey, paçavra çorbası mı?” şeklinde yorum yaptı. Kılıçarslan’ın bu paylaşımı çok sayıda tepki aldı.

Rûdaw'da yer alan habere göre, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, beraberindeki bir heyetle 4 Eylül Cuma günü Ankara’ya gitti.

IKBY heyeti ilk önce Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile kahvaltıda bir araya geldi. Ardından öğleden sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

Heyetin Mevlüt Çavuşoğlu ile kahvaltıda bir araya geldiği görüşmede, masada Türkiye, Irak ve IKBY bayrakları yer aldı.

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan, sosyal medya hesabı üzerinden, Mevlüt Çavuşoğlu’nun önündeki IKBY bayrağını çembere alarak, “Yemekte ne vardı bakan bey, paçavra çorbası mı?” şeklinde paylaşım yaptı.

Çok sayıda tepki aldı

Selçuk Kılıçarslan’ın bayrağa “paçavra” diyerek hakaret etmesi, kendi paylaşımının altında tepki ile karşılaşmasına neden oldu.

Vangölü Hukuk Bürosundan avukat Nedim Avcı, Neçirvan Barzani’nin ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve BM Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert ile yaptığı görüşmelerin resimlerini paylaşarak, “Bütün dünyanın tanıdığı bir bayrak sırf Kürtlere ait diye tahammül edemiyorsunuz. Bayrağa tahammülü olmayan elbette ki vahşice saldırır. O yüzden Sakarya’da yaşanan vahşetlere şaşırmıyoruz ama unutmuyoruz da...” ifadelerini kullandı.

Op. Dr. Feridun Baysal da, wikipedia’nın Kürdistan Bölgesi ile ilgili bölümünü paylaşarak, “Konuyu bilmeden konuşan,yazan arkadaşlar için Wikipedia’dan bilgi vermek gerekli. Dışişleri bakanımızın oturduğu masadaki bayraklardan biri Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bayrağıdır. Bizim de ülke olarak uluslararası siyasette muhatabımızdır. Bu nedenle garip bir durum yok” dedi.


Bakan Koca açıkladı: Vakaların en çok artığı 5 ilÖnceki Haber

Bakan Koca açıkladı: Vakaların en çok ar...

Dolar haftaya yükselişle başladıSonraki Haber

Dolar haftaya yükselişle başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar