İki Nemrut arası etkinlik ertelendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İki Nemrut arası etkinlik ertelendi
Abone ol
Vangölü Aktivistleri Derneği’nin organizasyonunda, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) desteği ve TUTAP’ın katkıları, Adıyaman Valiliği, Diyarbakır Valiliği, Batman Valiliği, Bitlis Valiliği ve Tatvan Belediyesi’nin iş birliğiyle planlanan Adıyaman Nemrut ile Bitlis Nemrut dağı arasındaki bisiklet etkinliği, koronavirüs önlemleri kapsamında ertelendi.

Özellikle Kurban Bayramı ardından Türkiye genelinde yükselişe geçen koronavirüs vakaları nedeniyle hem bakanlıklar hem de İl Pandemi Kurulları yeni kısıtlamalara gitmek zorunda kaldı.

Bu önlemlerden biri de toplu etkinliklerin bir süre daha kontrollü olarak yapılması yönünde alınan kararlar oldu.
Bu nedenle de kurumlar, STK’lar, ya da aktivistler tarafından öncesinde planlanan birçok etkinlik beklemeye alınıyor.

İKİ NEMRUT ARASI TUR ETKİNLİĞİ ERTELENDİ

Bu etkinliklerden biri de Van Gölü’nün değerine ve havzanın barındırdığı güzelliklere dikkat çekmek için Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından organize edilen Adıyaman ve Bitlis’teki aynı adla adlandırılan Nemrut dağları arasındaki bisiklet turu oldu.
Bisiklet turu 20-25 Ağustos tarihleri olarak planlanmıştı, ancak erteleme kararı alındı.

ETKİNLİĞE DAİR

Planlanan etkinlikle ilgili bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “Ülkemizin önemli turizm merkezlerinden olan Adıyaman Nemrut ile Van Gölü havzasında bulunan Bitlis Nemrut Krateri arasında ilk kez 400 km yol kat ederek bir festival planlaması yapıldı. Bu etkinlikte tarihi yönüyle ön plana çıkan Adıyaman Nemrut Dağı ve yine doğal güzellikleri ile dünyanın ikinci, Türkiye'nin birinci en büyük krateri olan Bitlis Nemrut Kalderasının tanıtımına katkı sunmak için 30 kişilik sporcu ekiple bisikletlerle pedallanacaktı.” dedi.

PANDEMİ ENGELİ

Koronavirüs önlemleri nedeniyle etkinliği ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Özel, “Covid-19 salgını dolayısıyla son günlerde alınan tedbirler neticesinde bisiklet turumuz için ileriki bir tarihte yapılmak üzere erteleme kararı aldık. Bölgemizde marka bir proje olacak ‘Bitlis Nemrut'tan Adıyaman Nemrut'a Pedallıyoruz’ projesini DAKA'nın desteği, TUTAP’ın katkıları, Adıyaman Valiliği, Diyarbakır Valiliği, Batman Valiliği, Bitlis Valiliği ve Tatvan Belediyesi ortak iş birliğiyle gerçekleştirilecektik. Gelişmelere paralel olarak planlamamızı uygun bir tarihte yine gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.Özel Haber: Adil Harmancı - prestij


Maskesi olmayan kadınlara sert muamelede bulunan polisler görevden uzaklaştırıldıÖnceki Haber

Maskesi olmayan kadınlara sert muamelede...

Merkez Bankası faizi değiştirmediSonraki Haber

Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar