Depremzedelerin en zor anları, soğuk geceler...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremzedelerin en zor anları, soğuk geceler...
Abone ol
Depremzedelerin en zor anları, soğuk geceler... haberine ait detaylar

Van’ın Başkale ilçesinde meydana gelen depremde evleri hasar gören ve çadırlarda yaşamlarını sürdüren vatandaşlar, en fazla geceleri zorlandıklarını söyledi.

23 Şubatgünü meydana gelen 5.9 büyüklüğünde iki ayrı depremde Başkale’nin Özpınar, Kaşkol,Güvendik ve Gelenler mahallelerindeki evlerin büyük bir kısmı yıkılırken 10kişi hayatını kaybetti, 60 kadar kişi de yaralandı.

Ahırların da yıkıldığı mahallelerde 3 bin dolayında hayvan datelef oldu.

Depremin ardından kurtarma ekipleri ve yardım kuruluşlarıharekete geçerken, Türkiye’den ve Avrupa ülkelerinden hayırseverler de,depremzedelere nakdi ve çeşitli ihtiyaç malzemesi yardımında bulundu.

Depremzedelerden Şeref Yeşilırmak, yapılan yardımların kendileriniciddi anlamda rahatlattığını söyledi.

Avrupa’dan, farklı yerlerden duyarlılık gösterip yardım eliuzatanlara teşekkür eden Yeşilırmak, “Allah hepsinden razı olsun. Zor anımızdayanımızda olan herkese minnet borçluyuz, sağ olsunlar, ailem adına çok teşekkürediyorum” dedi.

Geçim anlamında fazla bir sorunlarının olmadığını ancaksoğuk ile büyük bir mücadele verdiklerini anlatan Yeşilırmak, “En fazlageceleri zorlanıyoruz. Sonuçta çadırlarda kalıyoruz ve her tarafımız karladolu, geceleri çok soğuk oluyor. Elektriğimiz var, kömür sobaları da var, amageceleri yangın çıkar diye temkinli davranıp yakmıyoruz. Ama bir şekilde idareetmeye çalışıyoruz. Van’da kiralık ev arayacağım, uygun bir yer bulursam çocuklarımıbir süreliğine Van’a götüreceğim” diye konuştu.

Ahmet GÜLER / VANMED


Kadınlar Van’da dernek kurduÖnceki Haber

Kadınlar Van’da dernek kurdu

Rusya ve Türkiye ateşkeste anlaştıSonraki Haber

Rusya ve Türkiye ateşkeste anlaştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar