AK Partili Yavuz'a göre Sakarya'da böyle bir olay yaşanmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partili Yavuz'a göre Sakarya'da böyle bir olay yaşanmadı
Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Oysa Sakarya'da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır" açıklaması yaptı.

Mardin’den Sakarya’ya çalışmak için giden işçilerin, bahçe sahipleri tarafından darp edilmesine büyük tepki yağdı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise, "Oysa Sakarya'da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır" açıklaması yaptı.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Sakarya'ya giden 16 fındık işçisinin işveren ve köylülerin saldırısına uğradığını gösteren görüntüler sosyal medya üzerinden büyük tepkiye neden oldu.

Sosyal medya üzerinden “#kürt” ve “#sakaryadaiscileresaldırı” hashtagleri ile binlerce mesaj paylaşıldı.

Twitterda “#sakaryadaişçileresaldırı” hastagı ile yapılan paylaşımlar kısa süre içinde birinci sıraya yükseldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Sakarya Valiliği’ni etiketleyerek, “Mardin’den Sakarya’ya çalışmak için gelen mevsimlik tarım emekçilerine, kucağında bebeği olan kadınlara darp...Bu görüntüleri izledikten sonra adli soruşturma başlatacak mısınız?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’da “Nefret söylemlerinin ülkeyi getirdiği son nokta. Sakarya'ya çalışmaya giden mevsimlik işçilere yönelik ırkçı saldırıyı kınıyorum. Bu saldırı Mardinli emekçilere değil tüm Türkiye'ye yapılmıştır. Olay derhal aydınlatılmalı saldırganlar cezalandırılmalıdır” dedi.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman da, “Evinden uzağa ekmeğini kazanmak için çalışamaya giden işçilere yapılan çirkin/ırkçı saldırıyı lanetliyorum. Eliniz ayağınız kurusun! Olay bütün yönleriyle aydınlatılmalıdır. Sürecin takipçisiyiz” mesajını paylaştı.

AK Partili Yavuz: Sakarya’ya karşı saygısızlıktır

Basına “Sakarya'da mevsimlik işçilere ırkçı saldırı" başlığı ile yansıyan haberlere ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Yavuz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sakarya'da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır. Sakarya, Türkiye'nin, Balkanların ve Kafkasların her yerinden gelerek yerleşen insanların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir yerdir. Sakarya'da tüm etnik unsurlar etle tırnak olmuşçasına birbiriyle bütünleşmiştir. Örnek bir kaynaşma, birliktelik ve yardımlaşmanın söz konusu olduğu Sakarya'mız bu anlamda tam bir huzur kentidir. Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek bunu yapanlar açısından en hafif tabirle ahlaksızlıktır. Buna alet olanlar açısından da bu durum tam bir aymazlık, Sakarya'ya ve hatta milletimize karşı yapılan ise açık bir saygısızlıktır."

Valilikten açıklama

Sakarya Valiliği, saldırının ardından medyada çıkan haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, kentte fındık bahçesi sahipleri ile işçiler arasında kavga yaşandığı ama medyada yansıyan olayla bir ilgisinin olmadığını iddia etti.

Açıklamada, 22 Ağustos'ta Kocaali'de bahçe sahipleri arasında yaşanan ve Mardinli 2 işçi ile Düzceli 1 işçinin yaralandığı farklı bir olaya yer verilerek, habere konu olan olaya ilişkin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi şikayet olmadığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde ilimizde mevsimlik tarım işçilerinin darp edildiği yönünde iddialara yer verilmiştir.

Konu ile ilgili yapılan araştırmada; 22.08.2020 tarihinde İlimiz Kocaali ilçesinde fındık bahçesinin sahipleri arasında yaşanan tartışmanın sonucunda arbede yaşandığı, şahıslardan birinin aracını diğer kişinin üzerine sürdüğü, bu esnada Mardin nüfusuna kayıtlı iki kadın işçi ile Düzce nüfusuna kayıtlı bir erkek işçinin yaralandığı, olayın yargıya intikal ettiği ve Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat yapılarak soruşturmanın devam ettiği anlaşılmıştır. Bu konunun bugün değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısı tesbit edilememiştir.”

Bu ilk değil

Türkiye kentlerine giden mevsimlik işçilere her yıl farklı illerde ırkçı saldırılara maruz kalıyor. Geçen yıl Sakarya’da bir işçi öldürülmüştü. Yine Aralık 2018’de Sakarya’da Kürtçe konuştukları için silahlı saldırıya uğrayan Kadir Sakçı (43) hayatını kaybederken aynı saldırıda ağır yaralanan oğlu Burhan Sakçı (16) da yaralandı.

Bu yıl Temmuz ayında da Yozgat’ın Çekerek ilçesinde orman işçisi olarak çalışan işçiler, köy muhtarları ve köylülerin saldırısına uğramıştı.

Anahtar Kelimeler:
Yılbaşından bugüne kadar 169 kadın cinayete kurban gittiÖnceki Haber

Yılbaşından bugüne kadar 169 kadın cinay...

Koronavirüs testleri ölü virüsleri tespit ederek hatalı pozitif sonuçlar verebilirSonraki Haber

Koronavirüs testleri ölü virüsleri tespi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar