Vanlı işitme engelliler Türkiye birincisi oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vanlı işitme engelliler Türkiye birincisi oldu
Abone ol
Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Takımı, voleybolda Türkiye birincisi oldu.

VANMED HABER MERKEZİ - Türkiye Voleybol Federasyonun düzenlendiği Türkiye İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası, 22-29 mart tarihleri arasında Karabük'te yapıldı.

Şampiyonaya, Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Takımı da katıldı.

Turkiye'den 11 takımın katıldığı şampiyonada gerçekleştirilen karşılaşmalarda, Van'ın sessiz adamları B grubunda rakiplerini yenerek na mğlup grubtan lider çıktı.

Daha sonra yarı finaldeki rakibi Çankırı İşitme Engelliler Spor Kulübünü 3-1 yenerek adını finale yazdı.

Finaldeki zorlu rakibi Denizli İşitme Engelliler Spor Kulübünü de yaptığı etkili savunma ve hücumlarla maçı 3-0 kazanarak Türkiye birincisi oldu.

"En büyük engel iletişimsizliktir"

Van adına önemli bir başarıya imza attıklarını belirten Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Cafer Alkan, şunları söyledi:

"Van ilini ve Doğu bölgelesini süper ligde temsil eden tek takım olmamıza rağmen destek bulamıyoruz. Maddi ve manevi imkansızlıklara rağmen katıldığımız Türkiye şampiyonasında başarıya ulaşan bütün sporcularımı ve antrenörüm sayın Yusuf Kadan'ı canı gönülden tebrik ediyorum. Güzel, çekişmeli ve bir o kadar da başarılı bir sezonu geride bıraktık. İşitme engelli sporcularımın çabaları ve başarısı gerçekten takdire şayandır. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak ve spor yapmaları için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Tüm sporcularla engelleri birer birer aşarak büyük başarılara imza attık. Belki duymuyoruz, koşamıyoruz ama ellerimizle konuşup, gözlerimizle duyuyoruz. Çünkü biz engel tanımayan sessiz adamlarız. Önümüzdeki sezon içinde Van halkından daha fazla destek bekliyoruz. Bir yerde destek varsa orada başarı da olur. Ben bu vesileyle bizlere desteklerini esirgemeyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili sayın Ozan Balcı 'ya ,Van Gençlik Spor il Müdür sayın Yalçın Özdemir‘  ve her zaman yanımızda olan sporcularımın ailelerinede canı gönülden teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımı engelleri birer birer aşarak 'Biz de varız!' diyoruz. Duymuyoruz konuşamıyoruz, ama ellerimizle konuşup gözlerimizle görüyoruz aslında her engelin kendine göre zorlukları vardır ama en büyük engel İLETİŞİMSİZLİKTİR"


DEM Parti Van'da miting düzenlediÖnceki Haber

DEM Parti Van'da miting düzenledi

Seçim yayın yasakları başladıSonraki Haber

Seçim yayın yasakları başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar