DEM Parti Van'da miting düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEM Parti Van'da miting düzenledi
Abone ol
DEM Parti Van'da, seçim öncesi son mitingi düzenledi.

VANMED (VAN) - Musa Anter Barış Parkı'nda düzenlenen mitinge partinin Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) Eşbaşkan Adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, DEM Partinn Van milletvekilleri, ilçe belediyeleri eşbaşkan adayları, parti yöneticileri ve binlerce kişi katıldı.

"Kadının rengini bu kente yansıtacağız"

VBB Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal, göreve geldiklerinde kadına yönelik önemli çalışmalara imza atacaklarını belirterek, "İki aydır seçim çalışması yürütüyoruz. Bahçesaraydan Özalp'a Erdiş'e kadar İpekyolu'na Gevaş'a kadar gezdik. Halkamız bize, 'oyumuzu kendimize, dilimize, toprağımıza vereceğiz' dedi. Van DEM Parti'dir, DEM Parti Van'dır. Jin Jiyan Azadi sloganı ve felsefiyle çalışacağımızın sözünü burada veriyoruz. Kadının rengini bu kentin her köşesine, sokağına yansıtacağımızı ilan ediyoruz. Kapatılan tüm kadın ve gençlik kurumlarımızı açacağımızı söylüyoruz." dedi.

"Van'ı yeniden ayağa kaldıracağız"

Eşbaşkan Adayı Abdullah Zeydan ise, "Van halkı her zaman değerlerine sahip çıkmıştır. Buradan bir kez daha görüyoruz ki kimse Kürt halkına, Van halkına boyun eğdiremiyor. Bakın bu kayyumların iki şeyi çok iyi yaptığnı anlatmak istiyorum. Tüm çevrelerini zengin ettiler. Birşey daha yaptılar Van halkını imkansızlığa mahkum ettiler. Her tarafından bereket akan Van'ın turizmini kentini gençlerini işsizliğe mahkum ettiler. Bu gençler işsizlikten Batı illerine gitmek zorunda kalıyor. İnşaatlarda çalışırken can veriyorlar. Siz bize müjdeyi verdiniz iki gün sonra tüm kayyumları gönderiyoruz. Tum meclislerimiz, dinamiklerimizle  bu kenti yeniden ayağa kaldıraceğız ve bu kaderi değiştireceğiz." şeklinde konuştu. 

Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan'ın konuşmasından satırbaşları ise, şöyle:

*Bütün yanlış hesaplar Kürt halkından döner. Önce baskılarla faili meçhullerle sindirmeye çalıştılar. Yetmedi köylerimizi yaktılar yaylarımızı boşaltılar. Kürt halkını kendi toprağında yaşamasına izin vermediler. Ama Van halkı vazgeçmedi.

*Savaşa, topa, tüfeğe harcadığınız parayı Kürt halkına, emekliye, kadına, gence harcasaydınız Türkiye Ortadoğunun en gelişmiş ülkesi olurdu. 

*Kayyum hırsızlıktır. Kürtlerin diline, kültürüne düşmanlıktır. Kayyumların hepsini saraya göndereceğiz, Ankara'ya göndereceğiz.

*1 Nisan'da Van halkı kadınları, gençleri, seydalarımız, Melelerimiz kendi iradelerine kavuşacaktır. Recep Tayyip Erdoğan ne diyor;  Kürtler bizim sayemizde mutluluk ve özgürlüklerine kavuştu.  22 yıldır tek bir gün özgür ve rahat olduk mu?

*Kürt meselesini çözmeyen çok Cumhurbaşkanı, başbakan gördük, hepsi çözüldüler yok ulup gittiler. Çözmeyen hiçbir parti başarılı olamaz. Sizde çözmediğiniz sürece en yakın zamanda oylarınızın dibini göreceksiniz, biteceksiniz.

*Savaş yerine, operoasyon yerine, bu ülkenin kaynaklarını çarçur etmemek için Kürt meselesini diyalogla çözelim diyoruz.


30 büyükşehir anketi: İşte adayların oy oranları…Önceki Haber

30 büyükşehir anketi: İşte adayların oy...

Vanlı işitme engelliler Türkiye birincisi olduSonraki Haber

Vanlı işitme engelliler Türkiye birincis...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar