Van'da kadınlar yürüdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van'da kadınlar yürüdü
Abone ol
Van'da kadınlar, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Vanmed (Van) - Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında bir dizi etkinlik dezenlendi.

Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Caddesi Beşyol meydanında bir araya gelen kadınlar, ‘Kadına Yönelik Şiddete Birlikte Dur diyelim’ pankartı eşiliğinde “Kadına şiddete hayır” şeklinde slogan atarak Soydan Kavşağına kadar yürüdü. Kavşakta toplanan kadınlar burada farkındalık oluşturmak amacıyla şiddetle mücadelenin simge rengi turuncu balonlar uçurdu ardından da açıklama yaptı. 

Kadınlar adına açıklamayı VBB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, yaptı.

Kadına yönelik şiddette farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldiklerini belirten Biçek, şunları söyledi:

“Kadına şiddete hayır diyoruz çünkü kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur, hak ihlalidir. Biz bugün kadına yapılan her türlü şiddetin karşında olduğumuzu göstermek için bir araya geldik. Ve şiddete hayır diyoruz. Kadına yönelik şiddettin olmadığı bir dünya diliyoruz” 

Yürüyüşün yanı sıra Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kadın ve Aile Merkezi'nde ‘Kadına Şiddet’ konulu seminer düzenledi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek ile İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Şebnem Kartal'ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde kadınlara şiddetin tanımı ve türleri, şiddetin kadın üzerindeki olumsuz etkileri, şiddetle mücadelede önleyici ve koruyucu tedbir kararları, şiddet mağdurlarının başvurabileceği kurum ve destek sistemleri konularında bilgiler verildi.


Turğut: Bize yönelmese de şiddete karşı durmalıyızÖnceki Haber

Turğut: Bize yönelmese de şiddete karşı...

İranlı taraftarların protestosu Galler maçında da devam ettiSonraki Haber

İranlı taraftarların protestosu Galler m...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar