Van TSO: Van’a Sahra Hastanesi kurulmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van TSO: Van’a Sahra Hastanesi kurulmalı
Abone ol
Van TSO: Van’a Sahra Hastanesi kurulmalı haberine ait detaylar

Haber Merkezi - Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), son zamanlarda Van’da artan vakalara ve hastanelerdeki yoğunluğa dikkat çekerek Sahra Hastanesi kurulması önerisi talebinde bulundu.

Van’da son günlerde artan koronavirüs vakaları nedeniyle hastanelere yapılan başvurular sıklaşırken, Valilik bugün, kronik hatalığı olmayanların evlerinde tedavi görecekleri açıklaması yaptı.

Vaka artışı ve hastanelerin doluluk oranı Van TSO yönetiminin de dikkatini çekti, bunun üzerine açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ilimizde de etkisini sürdürüyor. Kentteki yetkili kurumlar tarafından açıklanan sonra rakamlara göre 100 aşkın hastanın olduğu ve 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmiştir. Ancak son haftalarda özellikle de maske takmanın zorunlu olduğu yerlerde, maske takılmaması, sosyal mesafeye ve hijyen tedbirlerine uyulmaması nedeniyle ilimizdeki vaka ve ölüm sayılarında artış meydana gelmiştir.” Denildi.

Van’da Sahra Hastanesi talebinin dile getirildiği açıklamada, “Ayrıca kentimizde artan vaka sayıları nedeniyle hastanelerde oluşan yoğunlukların önlenmesi, salgınla daha hızlı bir şekilde mücadele edilmesi adına Sahra Hastaneleri’nin kurulması büyük önem taşımaktadır. Kurulacak olan Sahra Hastaneleri ile salgın belirtisi gösteren vatandaşlarımızın tetkit ve tedavi süreci hızlandırılacak ve hastanelerde oluşan yoğunlukların da önüne geçilmesi sağlanacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

Önlemlere uyulması dileklerinin yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Salgının ülkemizde başladığı 10 Mart tarihinden bugüne ilimizde alınan Koronavirüs tedbirleri/önlemleri bundan sonraki süreçte daha da etkili bir şekilde devam etmelidir. Maske, mesafe ve hijyen kuralları göz ardı edilmeden, hastalığın yayılmadığı rehavetine kapılmadan uygulanan tedbirler bire bir uygulanmalı, bu anlamda gerekli uyarılar yapılmalıdır.”


Van'da 15 günlük pandemi yasağı!Önceki Haber

Van'da 15 günlük pandemi yasağı!

Beyrut’taki patlamayı değerlendiren Bakan Varank: Kanal İstanbul basit bir konu değil!Sonraki Haber

Beyrut’taki patlamayı değerlendiren Baka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar