Van Gölü'ndeki yüzme festivali: İstikamet Akdamar adası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Gölü'ndeki yüzme festivali: İstikamet Akdamar adası
Abone ol
19 Temmuz'da başlatılan 'Van Denizi Yüzme Festivali' bugün Gevaş sahilinden Akdamar adasına gerçekleştirilecek yüzme etkinliği ile son bulacak.

Vanmed (Van) - Van Büyükşehir Belediyesi'nce (VBB) bu yıl ikincisi düzenlenen "Van Denizi Yüzme Festivali" renkli görüntülerle sürüyor. Etkinliğin dünkü etabında profesyonel yüzücüler, Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölünün serin sularında yüzdü. 

Van Gölü'nün tanıtılması yerli ve yabancı turistlerin kente ilgisini artırmak amacıyla VBB tarafından bu yıl ikincisi organize edilen Van Denizi Yüzme Festivali, 19 Temmuz’da mikroyalitlere yapılan dalışla başladı.

VBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca organize edilen ve Van Gölü Aktivistleri Derneği'nin desteklediği festival, her gün Van Gölünün ayrı bir noktasında yapılan farkındalık etkinlikleri ile devam ediyor. 

Dün birçok ilden gelen doğaseverler, Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan 2 bin 500 rakımlı Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölünde bir araya geldiler. Öğlen saatlerinde VBB'ye ait araçlarla Krater Gölüne gelen yüzücü ve doğaseverler güvenlik önlemleri altında göle girdiler. Burada bir süre yüzen yüzücüler mavi sularda renkli görüntüler oluşturdu.

Festivale katılmak için İzmir'den geldiğini belirten yüzücü Servet Ateş, "İzmir'den geldim. Festival çok güzeldi. Bizler Van Gölü'ne dikkat çekmek ve Van Gölü Havzasının güzelliklerini tanıtmak istiyoruz. Nemrut Krater Gölü'nün güzelliği ve doğası da adeta bizleri büyüledi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi. 

 Ahmet Yıldız da Ankara'dan ailece geldiklerini söyledi.. 

Festival bugün Akdamar Adası'nda yapılacak yüzme etkinliği ile sona erecek.


İlaca yüzde 30,5 zam geldiÖnceki Haber

İlaca yüzde 30,5 zam geldi

Van Denizi Yüzme Festivali renkli görüntülerle son bulduSonraki Haber

Van Denizi Yüzme Festivali renkli görünt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar