Van Denizi Yüzme Festivali renkli görüntülerle son buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Van Denizi Yüzme Festivali renkli görüntülerle son buldu
Abone ol
Van Büyükşehir Belediyesi'nce (VBB) bu yıl ikincisi düzenlenen "Van Denizi Yüzme Festivali" Akdamar Adasına yapılan yüzme etkinliği ile sona erdi. 

Vanmed (Van) - Van Gölü’nü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak için VBB tarafından 19-23 Temmuz 2023 tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen Van Denizi Yüzme Festivali bu yılda renkli görüntülere sahne oldu.  

VBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca organize edilen ve Van Gölü Aktivistleri Derneği'nin desteklediği festival, mikrobiyalitlere dalış programıyla start almış, ikinci gün ise su altındaki antik yoldan Çarpanak Adası'na yüzme etkinliği düzenlenmişti. Festivalin üçüncü gününde Adır Adasında, dördüncü gününde ise Bitlis Nemrut Krater Gölünde yüzme etkinliği ile devam etmişti.

Festvalin son günü yani bugün de yaklaşık 150 sporcu Akdamar adasına yüzdü.

Sahil Güvenlik, Deniz Polisi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Dalgıç Ekibinin almış olduğu önlemler altında Van Gölü'ne giren yüzücüler 4 saatlik zorlu parkurun ardından Akdamar Adası kıyısına ulaştı. Yüzme boyunca sık sık “Van Gölü mavidir mavi kalacak” sloganları atan yüzücüler mavi sularda renkli görüntüler oluşturdu.

Festivalin kentin tanıtımı ve Van Gölüne olan duyarlılığın artırılması adına çok kıymetli olduğunu belirten VBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvan, “Büyükşehir Belediyesi olarak Van Gölüne büyük önem ve değer veriyoruz. Van Gölü'nün bir yanında festivaller yapıp yerli yabancı birçok sporcuyu kente getirirken bir taraftan da Van Gölü'nün gelecek kuşaklara tertemiz ulaştırmak için dip çamuru temizleme çalışmaları yürütüyoruz. Amacımız Van’ı ve Van Denizini dünyaya tanıtmak. Çünkü ilimiz turizm potansiyeli olan bir kenttir. İnşallah bu gayretlerimizle ilimiz çok daha güzel noktalara gelecek” dedi. 

Festivale Ankara’dan katıldığını söyleyen yüzücü İbrahim Akıncı ise “Festival boyunca Van’ın en güzel kıymetli alanlarını görme fırsatım oldu. Gerçekten festival çok güzeldi. Bizler Van Gölü'ne dikkat çekmek ve Van Gölü Havzasının güzelliklerini tanıtmak istiyoruz. Çünkü Van Gölü dünyada eşine az rastlanır bir güzelliğe ve tabiata sahip. Van’ı bu güzel kenti herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Van Gölü'ndeki yüzme festivali: İstikamet Akdamar adasıÖnceki Haber

Van Gölü'ndeki yüzme festivali: İstikame...

Lozan Antlaşması'nın 100. yılı: Kimler tarafından imzalandı, önemi ne?Sonraki Haber

Lozan Antlaşması'nın 100. yılı: Kimler t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar