Sur'da Devran filminin galası yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sur'da Devran filminin galası yapıldı
Abone ol
Daha gösterime girmeden bir takım tartışmalara konu olan Sur'da Devran filminin galası İstanbul’da üç ayrı salonda yapıldı.

Vanmed Haber Merkezi - Haşim Aydemir'in yönettiği ve oyuncu kadrosunda Sırrı Süreyya Önder'in de olduğu “Sur'da Devran” filmin galası İstanbul Nişantaşı City's AVM'de önceki gün akşam yapıldı.

Kokteyl ile başlayan programın ardından film 3 ayrı salonda gösterildi. Galaya bir çok farklı şehirden gelen aydın, yazar, gazeteci, tiyatrocu, sanatçılar yoğun ilgi gösterdi.

Diyarbakır Sur’da 1990’lı yıllarda yaşayan 3 gencin hikâyesini anlatan film daha gösterime girmeden Sur’da 2015-16’da “Hendek Çatışmaları” döneminde yaşananlar nedeniyle yoğun eleştiri ve tartışmalara konu olmuştu.

Oyuncu Yüksel Ünal, “Bugün Diyarbakır’da bu güldüğümüz şeylerin aslında meğerse dediğimizde ağladığımız şeylerin olduğunu, ağladığımız şeyleri de biraz meğerse diye baktığımızda gülmemiz gereken şeyler olduğunu anlıyoruz” dedi.

Oyuncu kadrosunda Sırrı Süreyya Önder, Nazmi Kırık, Ruhen Önen ve Yüksel Ünal’ın yer aldığı film, Murat Türk’ün hikâyesinden beyazperdeye uyarlandı.

Oyuncu Ruken Önen, “Filmimizde Diyarbakır yaşantısını, sosyolojisini politik açıdan yansıtıyor. O konuda biraz zorluk çektik ama güzeldi, keyifliydi. Sur halkı ile beraber çektik, yeri geldi çok eğlendik” diye konuştu.

Sur'da Devran" filmi, beyaz bir güvercinin peşine düşen üç arkadaşın Titi, Dodo ve Şaşo'nun hikâyesini anlatıyor.

Senarist Hüseyin Kuzu, “Filmde senaryodan kaynaklı primitif şeyler var, eyvallah. Her şey çizgisel gidiyor ama bir daha geri dönmüyor. Bitmeyecek sandım sonunda bir final yaptı ama güzel” diye belirtti.

Mizahın yanında 90’lı yılların politik ortamını Sur’un dar sokaklarındaki yaşamla ören filmin yapımcılığını Erdal Oyunlu, senaristliğini ise Sabahat Altıparmakoğlu üstlendi.

Filmin galasına sanatçılar da ilgi gösterdi. Dengbej Kazo, “Filmde halkımızın yaşadığı eziyetler dile getiriliyor, o dönemleri bize hatırlattı” dedi.

Kerem Sevinç ise, “Bence eksikleri olsa da güzeldi” yorumunu yaptı.

Hem Kürtçe hem de Türkçe hazırlanan film, 28 yıldır tutuklu olan ve cezaevinde kaldığı süre içerisinde birçok kitap yazan Murat Türk’ün “Köprüdeki Düşman” adlı öykü kitabından beyazperdeye uyarlandı.

Film önümüzdeki günlerde Türkiye’nin bir çok kentinde de gösterilecek.

Kaynak: Rawîn Stêrk - Rûdaw


Gazeteci yazar Necmettin Salaz hayatını kaybettiÖnceki Haber

Gazeteci yazar Necmettin Salaz hayatını...

Beyaz Baston Günü kutlandıSonraki Haber

Beyaz Baston Günü kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar