Koronavirüs motasyona uğradı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koronavirüs motasyona uğradı!
Abone ol
Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bulunan Eijkman Moleküler Biyoloji Enstitüsü'nden bilim insanları, ülkede mutasyona uğramış Covid-19 tespit edildiğini açıkladı. D614G adı verilen virüsün çok daha bulaşıcı ancak daha hafif atlatıldığı belirtildi.

2019 yılının aralık ayında, Çin'in Wuhan kentinde birdenbire sebebi açıklanamayan zatürre olgularıyla ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19), kısa sürede dünya genelinde yayılarak pandemi halini almıştı.

Dün itibarıyla 25 milyon barajını da geçen vaka sayıları, her geçen gün yayılarak hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Webtekno’dan Okan Candoğan’ın haberine göre, salgında birçok ülke ikinci dalgayı beklerken sık sık gündem olan "mutasyona uğramış Covid-19" sözleri de gerçek oldu.

Son 24 saat içerisinde ülke genelinde 2.858 yeni vakanın tespit edildiği ve vaka sayılarının tekrardan artış eğilimine geçtiği Endonezya'da bilim insanları, mutasyona uğramış ve çok daha bulaşıcı bir virüsün tespit edildiğini açıkladı.

D614G adı verilen mutasyona uğramış virüsün çok daha bulaşıcı olduğu söyleniyor

Açıklanan son sayılarla birlikte şimdiye kadar tespit edilen toplam vaka sayısının 172.053'e çıktığı Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bulunan Eijkman Moleküler Biyoloji Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, "Tespit edilen yeni vakalarda mutasyona uğrayarak daha bulaşıcı hale gelen fakat daha hafif bir virüs tespit edildi" ifadeleri kullanıldı.

Reuters'a açıklamalarda bulunan enstitünün başkan yardımcısı Herawati Sudoyo, ülke genelinde tespit edilen yeni vakaların Covid-19'un mutasyona uğramış yeni bir türü olabileceğini söyledi. Sudoyo, açıklamasında “Enstitünün elde ettiği verilerdeki gen diziliminde bu değişimi fark ettik. Son dönemde yaşanan artışın buna bağlı olup olmadığını anlamak için daha kapsamlı bir araştırma yapılması gerekiyor” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün geçtiğimiz şubat ayında tespit edildiğini ve Avrupa ve Amerika'da dolaşmakta olduğunu söylediği tür, Endonezya'nın komşu ülkeleri Singapur ve Malezya'da da tespit edildi.

Anahtar Kelimeler:
'Ya aşı ya da devlet desteği!'Önceki Haber

'Ya aşı ya da devlet desteği!'

Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 9.9 küçüldüSonraki Haber

Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar