KESK: Gözaltı operasyonları ile sorunların üzeri örtülmeye çalışılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KESK: Gözaltı operasyonları ile sorunların üzeri örtülmeye çalışılıyor
Abone ol
KESK Van Şubeler Platformu tarafından, 2014’teki Kobani eylemleri nedeniyle 82 HDP üye ve yöneticisi hakkında gözaltı işlemi yapılmasıyla ilgili olarak basın açıklaması yapıldı.

Uzun süre sonra konunun tekrar gündeme getirildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Yapılan soruşturmanın üzerinden 4 yıl geçtikten sonra yeniden yürütülen soruşturma ve gözaltıların yargıyla, hukukla açıklanacak hiçbir yanı yoktur. Yürütmeyle ilişkisinin başsavcının saray düğün ziyaretiyle sembolleştiği yargıdan hukuk ve adalet çıkmayacağı açıktır. Hiçbir dönem tam olarak yargı bağımsızlığından söz edemiyorken bugün açıktan siyasi iradenin vesayeti altına girmiş bir yargı ile karşı karşıyayız.” denildi.

"SORUNLARI ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR"

Yapılan gözaltılarla ülkenin önündeki sorunların üstünün örtülmesinin amaçlandığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Siyasi iktidar, aynı zamanda HDP’ye operasyonla ‘terörle mücadele’ algısı yaratarak, ekonomi, pandemi, çalışma yaşamı, eğitim ve sağlık başta olmak üzere bugün halkın yaşadığı ve iktidara tepki biriktirdiği sorunların ve Suriye, Libya, Doğu Akdeniz başta olmak üzere dış politikada içine girdiği açmazların üzerini örtmeyi amaçlamaktadır. Yine bu operasyonlarla mecliste ve toplumda önemli bir yere sahip olan HDP, kriminalize edilmeye devam edilerek meşruluk alanlarının daraltılması, muhalefetin etkisizleştirilmesi ve bir bütün olarak siyasal özgürlüklerin tamamen yok edilmesi hedeflenmektedir.”

“HUKUK BİR GÜN KENDİLERİNE DELAZIM OLACAKTIR!”

İktidarın, devletin olanaklarını siyasi amaçları için kullandığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

Demokrasi ve barış gibi taleplere yönelik çağrılara kulak tıkayan, şiddeti tırmandıran, temel hak ve özgürlükleri askıya alan, devletin zor aygıtlarını siyasal amaçları için kullanan iktidar bilmelidir ki, hukuk bir gün kendilerine de lazım olacaktır! Eski seçilmişlerin ve halen görevi devam edenlerin içerisinde bulunduğu HDP üye ve yöneticilerine siyasal amaçlarla, siyasal beklenti ve hedeflerle yapılan hukuksuz gözaltı operasyonunu kınıyor, protesto ediyoruz.”

 

 


MHP Tuşba ilçe kongresi yapıldıÖnceki Haber

MHP Tuşba ilçe kongresi yapıldı

Davutoğlu: Operasyon hukuki değil, ülkeye zarar veriyorSonraki Haber

Davutoğlu: Operasyon hukuki değil, ülkey...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar