Iğdır eski Belediye Başkan yardımcısı Yunanistan sınırında gözaltına alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Iğdır eski Belediye Başkan yardımcısı Yunanistan sınırında gözaltına alındı
Abone ol
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Halis Güney ve arkadaşı İsa Safa, Edirne sınırında Yunanistan’a geçmek isterken askerler tarafından gözaltına alındı.

Avukat Bünyamin İnce, Twitter hesabından fotoğraflarını paylaşarak, “Dün gece Edirnede gözaltına alınan müvekkillerim jandarmalar tarafından işkence edilerek bu hale getirilmiştir. Olayla ilgili müvekkillerle görüşmeyi tutanak altına aldım. Suç duyurusunda  bulunacağız. Hukuk devleti miydik?” dedi.

https://twitter.com/av_incehuukuk/status/1300702120061083648

Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Halis Güney'in, belediyeye kayyum atandıktan sonra görevden alındığı öğrenildi.

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik de, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Belediye eşbaşkan yardımcımız Halis Güney’e ve İsa Safa’ya Edirne’de işkence yapanları şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hukuksuzluğu,zorbalığı işkence yapmayı yöntem edinenler elbet birgün hukuk karşısnda hesap vereceklerdir.Unutmasnlar ki işkence zaman aşımına uğramayan bir suçtur” ifadelerini kullandı.

Gözaltı işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılan Safa, “örgüt propagandası”  ve “sınır ihlali” gerekçeleriyle tutuklanırken, Güven’in ise ifade işlemlerinin bugün yapılacağı ve dosyasının Iğdır’da yargılandığı dosya ile birleştirileceği belirtildi. 


Van'ın bir konuda özel yeriÖnceki Haber

Van'ın bir konuda özel yeri

Van'da 1 Eylül'de vefat edenlerSonraki Haber

Van'da 1 Eylül'de vefat edenler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar