Hüda-Par, Van’da çığ tehlikesine dikkat çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hüda-Par, Van’da çığ tehlikesine dikkat çekti
Abone ol
Hüda-Par Van İl Başkanı Rasim Sayğın, geçen kış çığ felaketi yaşanan Van-Bahçesaray yolunda önleyici herhangi bir önlemin alınmadığını tespit ettiklerini söyledi.

Açıklama yapan Hüda Par Van İl Başkanı Rasim Sayğın, “4-5 Şubat 2020 tarihinde yaşanan çığ felaketi neticesinde 41 Vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 84 vatandaşımız da yaralanmıştı. Yaşanan acı olay hepimize derin acılar yaşatmıştı. İlimizde kış mevsimi yaklaşmakta ve maalesef yapmış olduğumuz araştırmada kış aylarında yeni çığ felaketlerinin önüne geçmek adına Bahçesaray yolunda herhangi bir önleyici tedbirin alınmadığını müşahede ettik.” Dedi.

Söz konusu güzergahta yeni bir çığ felaketine mahal vermemek için önlem alınması gerektiğini belirten Sayğın, şunları söyledi:

“Bizler yeni acılar yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle çığ döneminde verilen tünel gibi kalıcı sözlerin bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz. Ancak tünel gibi kalıcı tedbirlerin yapılmasının alacağı uzun süre de gözetilerek derhal perdeleme, çelik kafesli önlem gibi tedbirler alınarak en azından bu kış için yeni felaketlerin önüne geçilmelidir. Benzeri örneklerini Yedigöller bölgesinde gördüğümüz çelik kafes ve perdeleme çalışmaları neticesinde bölgede yeni çığ felaketleri görülmemiştir.”

Anahtar Kelimeler:
Van'da bugün (23 Eylül) vefat edenlerÖnceki Haber

Van'da bugün (23 Eylül) vefat edenler

Van’da belediye ile esnaf arasında yaşanan kira tartışması TBMM’ye taşındıSonraki Haber

Van’da belediye ile esnaf arasında yaşan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar