Hekimler: Şiddet durmazsa eyleme geçeriz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hekimler: Şiddet durmazsa eyleme geçeriz
Abone ol
Van-Hakkâri Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, yetkililer, sağlık çalışanlarına yönelik devam eden şiddete karşı uyarıldı. Açıklamada, “Sağlıkta şiddet olaylarının hiçbir önlem alınmadan bu şekilde devam etmesi halinde doktor ve sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemleri dâhil olmak üzere tüm kanuni haklarını kullanacaklarını yetkililere önemle duyuruyoruz.” İfadeleri yer aldı.

Vanmed (Van) - Van-Hakkâri Tabip Odası açıklamasında, Van ve Hakkâri’de kısa dönem içinde doktorlara yönelik gerçekleşen üç ayrı olay örnek verildi.

 

Açıklamada, şöyle denildi:

 

“Önceki gün aile sağlığı merkezinde görevli Dr. Ömer Demir kendisine rapor verilmesini isteyen bir şahıs tarafından saldırıya uğrayarak parmağı kırıldı ve iş göremez duruma geldi. Dün Hakkâri Devlet Hastanesinde ise daha önce de bir sağlık çalışanını darp ettiği kayıtlara geçmiş olan şahıs ve yakınları Uzman Dr. Ahmet Dursun’u acil poliklinikte görevi başında iken darp etti. Bugün de yine Van’da aile sağlığı merkezinde görevli Doktor Musa Peker 67 yaşındaki hastanın saldırısına uğrayarak darp edilmesi sonucunda burnu kırılması nedeniyle hastaneye yatırıldı ameliyat edilecek.”

 

Yetkililerin artan şiddet karşısında uyarıldığı açıklamada, şunlar aktarıldı:

 

“Artık doktor ve sağlık çalışanlarının rutini haline gelen alışılagelmiş olay haline dönüşen şiddet olayları maalesef sorumlular tarafından hiçbir önlem alınmadığı için son hızla devam etmekte ve hiçbir çözüm alınmamakta ısrar edilmektedir. Doktor ve sağlık çalışanlarını darp etmek günlük alışılagelmiş bir hal almaya başladı. Sağlık alanında meydana gelen bu şiddet olaylarını uygulayan hasta ve hasta yakınlarının elini kolunu sallayarak yeniden aynı yerlere muayeneye gittiklerini aynı işlemi yaptıklarını görüyoruz. Sağlıkta şiddet olayının mağduru doktor sayısı her geçen gün artarak devam ediyor. Artık sağlık sisteminin bir numaralı sorunu haline gelen şiddet vakaları sağlık yöneticileri tarafından hiçbir önlem alınmadığından maalesef diğer vatandaşların sağlık hakkına da tecavüz ediliyor ve sağlık hizmeti artık yapılmaz hale gelmiş bulunuyor.

 

Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığının bölgede de valiliklerin her geçen gün artan bu sağlık şiddetine bir an önce bir çözüm bulmasını umuyoruz.

 

Öte yandan sağlıkta şiddet olaylarının artması diğer vatandaşların sağlığa erişim hakkını engellemektedir. Aynı zamanda sağlık personelinin moral ve motivasyonunu tamamen bozmaktadır. Sağlıkta şiddet olaylarının hiçbir önlem alınmadan bu şekilde devam etmesi halinde doktor ve sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemleri dâhil olmak üzere tüm kanuni haklarını kullanacaklarını yetkililere önemle duyuruyoruz.


Aydın yazar Musa Anter Van'da anıldıÖnceki Haber

Aydın yazar Musa Anter Van'da anıldı

TRT Muhabiri evinde ölü bulunduSonraki Haber

TRT Muhabiri evinde ölü bulundu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar