Hak-Par'dan 'Abdullah Zeydan' açıklaması: Demokrasi skandalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hak-Par'dan 'Abdullah Zeydan' açıklaması: Demokrasi skandalıdır
Abone ol
Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Düzgün Kaplan, 31 Mart yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'a mazbata verilmemesini demokrasi skandalı olarak niteledi.

VANMED HABER MERKEZİ - Açıklama yapan Hak-Par Genel Başkanı Düzgün Kaplan, "Van Büyük Şehir Belediye Başkanlığını kazanan DEM adayı Abdullah ZEYDAN’ın  mazbatasının, AKP adayına verilmesi tam bir demokrasi skandalıdır." dedi.

Kaplan, şu ifadeleri kullandı:

"Hukuk siyasete alet edilmiş, siyaseten elde edilmeyen sonuç, hukuk dolanarak elde edilmiştir. Abdullah ZEYDAN Diyarbakır 5.Ağır Ceza Mahkemesinin 04.04.2023 günlü 2021/194 EK Kararı ile Memnu Hakların İadesi Kararı almış. Karar kesinleşmiş. Bu karar adaylık sürecinde Van il seçim kurlunca yeterli ve usulüne uygun bulunmuş. Memnu hakların iadesi kararı üzerinde neredeyse bir yıl geçmiş. Savcılığa tebliğ edilmediği gerekçesi ile kesinleştirmenin kaldırılması başlı başına hukuken izahı olmayan bir skandaldır. Seçim yapılmış, Abdullah Zeydan Van halkının %55’inin oyunu almış. Van il Seçim Kurulunun,  AKP tarafından yapılan itiraza dayanarak, Abdullah Zeydan’ın seçilme koşullarını taşımadığı gerekçesi ile adaylığını iptal etmesi, tam bir hukuk skandalıdır. Siyasi yolla elde edilmeyen sonucun, hukuka karşı hile ile elde edilmesidir. Yapılan halkın iradesine saygısızlıktır. Başvurusu kesinleşmiş adayın, seçimi kazandıktan sonra adaylığının iptali ne hukukla, ne ahlakla ne de vicdan ile izahı mümkün değildir. Bu karar tahrik edici, iç barışa  zarar veren bir karardır. Hak ve Özgürlükler Partisi olarak, biz bu haksız kararı şiddetle kınıyoruz. Van İl Seçim Kurulunun bu haksız kararının Yüksek Seçim Kurulunca derhal kaldırılmasını istiyoruz."
 


Hilvan'da seçim yenilenecekÖnceki Haber

Hilvan'da seçim yenilenecek

Van TSO: İtirazlar karşılıklı değerlendirilerek, varsa yanlıştan dönülmeliSonraki Haber

Van TSO: İtirazlar karşılıklı değerlend...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar