Engelliler Van Gölü kıyısında eğlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelliler Van Gölü kıyısında eğlendi
Abone ol
60 dolayında engelli, Van Gölü kıyısında Çitören bölgesinde düzenlenen etkinlikte, gün boyunca doyasıya eğlendi.

Vanmed (Van) - Vangölü Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi yaklaşık 60 engelli, Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) sponsorluğunda, Çitören bölgesinde bulunan Diyanet Vakfına ait dinlenme tesisinde düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya geldi.

Sabahın erken saatlerinde tesise giden engelliler Van Gölü'ne karşı bir noktada kahvaltılarını yaptı. Engelliler ilerleyen saatlerde de kendilerini gölün sularına bırakarak bir süre yüzdü ve kıyıdaki kumsalda dinlendi. 

Daha sonra tesise geçerek sohbet eden engelliler, bazen şarkı söyledi, bazen birbirlerine bilmeceler sordu. Neşeli bir havada geçen etkinlik VBB tarafından verilen yemekle son buldu.

Engelliler, akşam saatlerne doğru VBB'nin sağladığı araçlarla il merkezine geri döndü. 

Etkinlikle ilgili Vanmed'e açıklamada bulunan Vangölü Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şahabettin Kayhan, gün boyunca eğlendiklerini ve gölde yüzdüklerini söyledi.

Bu tür farkındalık etkinliklerinin engelliler için moral kaynağı olduğunu belirten Kayhan, "Dernek olarak bu gibi etkinliklerin devam etmesi için çaba içinde olacağız. Engellilerin hep içeri kapanmaması ve az da olsa temiz havayı teneffüs edip sosyalleşmesi için bunlar önemli etkinlikler. Bugün burada 60 arkadaşımız çok mutluydu, çok sevinçliydi, herkesin yüzü gülüyordu. Bu yüzler hep gülsün istiyoruz" dedi.

Katkılarından dolayı VBB yetkililerine teşekkür eden Kayhan, "Bize çok büyük destekleri olan başta sayın valimiz Ozan Balcı beye ve VBB Genel Sekreteri Fatih beye çok çok teşekkür ediyorum. Engelli arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum. Kendilerinden çok sıcak bir yaklaşım gördük. Bizi önemsediler, destek oldular. Bizim önemli olduğumuzu bize hatırlattılar. Destekleri hepimize moral oldu. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber: Adil Harmancı

 


Van TSO yönetimi, İran'ın Xoy kentine iş seyahati düzenlediÖnceki Haber

Van TSO yönetimi, İran'ın Xoy kentine iş...

Edremit belediyesi YKS'da başarılı olan 10 öğrenciye burs sağladıSonraki Haber

Edremit belediyesi YKS'da başarılı olan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar