Edremit belediyesi YKS'da başarılı olan 10 öğrenciye burs sağladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Edremit belediyesi YKS'da başarılı olan 10 öğrenciye burs sağladı
Abone ol
Van Edremit ilçe belediyesi, İstanbul'daki bir iş insanı ile temasa geçerek, Van'da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 3 bine giren 10 öğrenciye 1 yıllık burs sağladı.

Vanmed (Van) - Edremit Belediyesi tarafından, YKS sınavında ilk 3 bine giren 10 öğrenci için Meclis Toplantı Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

Törene, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van Milli Eğitim Müdür Vekili Nevzat Taşdemir, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdüresi Elif Yörük, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

 Törende konuşan Edremit İlçe Milli Eğitim Müdüresi Elif Yörük, "hiçbir başarının tesadüf olmadığını" söyledi. Belediyenin faalyetlerini öven Yörük, Başkan Say'a ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Van Milli Eğitim Müdür Vekili Nevzat Taşdemir de yaptığı konuşmada öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi ve katkılarından dolayı Belediye Başkanı İsmail Say'a teşekkür etti.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, törende yaptığı konuşmada, göreve geldikleri ilk günden itibaren eğitime büyük önem verdiklerini ve çalışmaları arasında ilk sıraya aldıklarını söyledi.

Edremit'te yaklaşık 80 okulun gerekli bakım ve onarımlarını yaptıklarını belirten Say, "Bununla beraber belediyemize bağlı Milli Eğitim Müdürlüğümüz destekleriyle sürekli eğitim merkezlerimizi açtık. Daha önce Edremit'te hiç olmayan etüt merkezlerimiz, sürekli eğitim merkezlerimizdeki kardeşlerimiz sizler gibi ilk 3 bine, ilk 5 bine giren kardeşlerimiz oldular. Bugün de gerek Edremit'te gerekse de tüm Van'dan dereceye giren siz kardeşlerimizi ailelerimiz ile birlikte misafir ettik. Bu anlamda bu ağır süreci göğüsleyen tüm velilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

10 öğrenciye 1 yıllık burs 

Belediye Başkanı Say, ödül töreninde bir sürprizi de açıkladı. Van'dan YKS sınavında ilk 3 bin arasına giren 10 öğrenciye 1 yıllık burs sağladıkları blgisini veren Say, şunları katardı:

"İlk 10 kardeşimize İstanbul'dan bir hayırsever iş adamımız aracılığıyla burs sağlayacağız. Belediyelerin direk burs sağlama imkanı olmadığı için böyle bir girişimde bulunduk. Sizlerin okullarımıza başlamanızla birlikte bu konuda bir desteğimiz olacak. Hepinize yeni eğitim öğretim yılınızda başarılar diliyorum" 
 

Tören, belediye tarafından hazırlanan hediye paketlerinin öğrencilere dağıtılmasıyla son buldu.


Engelliler Van Gölü kıyısında eğlendiÖnceki Haber

Engelliler Van Gölü kıyısında eğlendi

Van TSO: Ya uçak sayısını artırın ya da hava limanını kapatın!Sonraki Haber

Van TSO: Ya uçak sayısını artırın ya da...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar