Dağ keçisini avlama ihalesi iptal oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dağ keçisini avlama ihalesi iptal oldu
Abone ol
Dağ keçisini avlama ihalesi iptal oldu haberine ait detaylar

Haber Merkezi – Tunceli Valiliği, 13 Temmuz günü yapılması planlanan yaban keçilerini avlamayı öngören ihalenin iptal edildiğini duyurdu.

Valilik tarafından yaban keçileri için ihale yapılacağı yönündeki duyuru üzerine, çevreciler, aktivistler, hayvan hakları savunucuları ve farklı birçok kesim tepki göstermişti. Konu sosyal medyada gündemdeki birçok konuyu gölgede bırakmıştı.

Tepkiler üzerine bugün Tunceli Valiliği yeni bir açıklama yaparak, ihalenin iptal edildiğini duyurdu.

Valiliğin açıklaması, şöyle:

“Bilindiği üzere dünyanın birçok ülkesinde avcılık faaliyeti yürütülmektedir. Ülkemizde de bilimsel yönden envanteri yapılmış olan yaban keçileri popülasyonu içerisinde bulunan yaşlı erkek bireylerin bir kısmının avına avcılık kapsamında izin verilmektedir.

Tunceli’de bilimsel metotlarla envanteri yapılan ve 13.07.2020 tarihinde 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde ihalesi yapılması hedeflenen yaban keçisi ihalesine yönelik sosyal, inanç, kaçak avcılık, yaban keçisi popülasyonu ve güvenlik açısından yerinde inceleme yapılarak bir rapor hazırlanması uygun görülmüştür. Bu nedenle 13.07.2020 tarihinde yapılacak olan ihale iptal edilmiş olup hazırlanacak rapor sonucuna göre hareket edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Bahçeli’nin ‘Ayasofya’ kararını eleştirenlere cevabı: ‘Cibiliyetsiz’, ‘küstah’, ‘köksüz’Önceki Haber

Bahçeli’nin ‘Ayasofya’ kararını eleştire...

Türkiye'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 344'e yükseldiSonraki Haber

Türkiye'de koronavirüsten hayatını kaybe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar