Bahçeli’nin ‘Ayasofya’ kararını eleştirenlere cevabı: ‘Cibiliyetsiz’, ‘küstah’, ‘köksüz’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçeli’nin ‘Ayasofya’ kararını eleştirenlere cevabı: ‘Cibiliyetsiz’, ‘küstah’, ‘köksüz’
Abone ol
Bahçeli’nin ‘Ayasofya’ kararını eleştirenlere cevabı: ‘Cibiliyetsiz’, ‘küstah’, ‘köksüz’ haberine ait detaylar

Haber Merkezi - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ayasofya kararını eleştiren ülkeler ile yazar Orhan Pamuk’a kendi değişmeyen üslubunca sıfatlar yakıştırarak tepki gösterdi. ABD yorumu için 'cibiliyetsiz', Yunanistan için 'küstah', Pamuk için de 'köksüz' ifadesini kullandı.

Genel Merkezde partisinin belediye başkanlarıyla toplantı yapan Devlet Bahçeli, gündemdeki birçok konunun yanı sıra Ayasofya konusunda da konuştu.

‘CİBİLİYETSİZ’

Ayasofya kararı için ‘hayal kırıklığı’ nitelemesinde bulunan ABD’ye tepki gösteren Bahçeli, “ABD yönetiminin 'hayal kırıklığı' yorumu cibilliyetsiz ve ciddiyetsiz bir ithamdır.” Dedi.

'KÜSTAH’

Yunanistan’dan gelen eleştiri için de Bahçeli, “Küstah bir dille, 'Türkler Ayasofya’yı ibadete açmaya cesaret edemezler' diyen Yunanistan Başpiskoposu, bundan sonra ağır bir mahcubiyet ve mağlubiyet travmasına gömülecek, nifak saçan ağzını bıçak bile açamayacaktır.” ifadesini kullandı.

‘KÖKSÜZ’

Bahçeli, Yazar Orhan Pamuk’u da unutmadı; Pamuk’un, “Ayasofya’yı yeniden camiye çevirmek dünyanın geri kalanına artık seküler değiliz demektir” dediğini belirten Bahçeli, “Böylesi köksüzler düştükleri aidiyet krizinde hamiyet ve haysiyet imhası yaşamışlardır.” yorumunda bulundu.


Haşdi Şabi'ye bombalı saldırıÖnceki Haber

Haşdi Şabi'ye bombalı saldırı

Dağ keçisini avlama ihalesi iptal olduSonraki Haber

Dağ keçisini avlama ihalesi iptal oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar