Aktivistler: “Van Gölü sahillerini çöpe teslim etmeyelim!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aktivistler: “Van Gölü sahillerini çöpe teslim etmeyelim!”
Abone ol
Van Gölü’ne dikkat çekmek amacıyla 8 Mayıs’ta 430 kilometrelik kıyı şeridinde kadınlar öncülüğünde yürüyüş başlatan aktivistler, Tatvan sahilinde verdikleri mola esnasında çöp topladı. Aktivistler, Van Gölü için herkesi duyarlı olmaya çağırmayı da ihmal etmedi. Tatvan'da Van Gölü sahilinde çöp toplayan aktivistler, başka bir Van Gölü olmadığına dikkat çekti ve çevre haftasına da atıfta bulunarak herkesin Van Gölü konusunda daha hassas olması gerektiğine işaret etti.

Vanmed (Van) - Bir dünya mirası olan Van Gölü'nün kirlilikten kurtarılması, gelecek nesillere daha temiz bir şekilde aktarılması yönünde zaman zaman çeşitli çevrelerce çağrıda bulunuluyor. Vatandaşların, gölün korunması noktasında daha hassas olması, özellikle piknik sezonu ile birlikte göl ve çevresinin çöplere teslim edilmemesi gerektiğine vurgu yapılıyor. 
Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi kadınlar öncülüğünde 8 Mayıs’ta “Van Gölü İçin Kadınlar Yürüyor” sloganıyla yürüyüş başlatıldı.

Edremit’te başlayan ve 15 etap şeklinde planlanan 430 kilometrelik Van Gölü etrafını hedefleyen yürüyüş Tatvan bölgesinde sürüyor. 
Aktivistler önceki gün mola verdikleri Tatvan’a bağı Kıyıdüzü Köyü sahilinde çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi.

Çöp toplama etkinliğine civardaki vatandaşlar da destek verdi.

Sosyal medyada paylaşım yapan aktivistler, Çevre Haftası’na dikkat çekti.

Herkesi Van Gölü konusunda duyarlı olmaya çağıran paylaşımlarda, “Doğa harikası Van Gölü sahillerini çöpe teslim etmeyelim! Çevre haftasında, sen de elini uzat!” ifadeleri yer aldı.
Haber: Adil Harmancı


Prof. Dr. Mustafa Sarı, geldiği Van'da balık göçünü izledi: 'Mutluluktan gözlerim doldu'Önceki Haber

Prof. Dr. Mustafa Sarı, geldiği Van'da b...

İşitme engellilerin hukuki sorunları rapor haline getirildiSonraki Haber

İşitme engellilerin hukuki sorunları rap...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar