Mülkiye Tekin

Mülkiye Tekin

Mail: m.tekin@vanmed.net

2011: VAN DEPREMİNİN 11.YIL DÖNÜMÜ

2011: VAN DEPREMİNİN 11.YIL DÖNÜMÜ

23 Ekim-9 Kasım 2011 Tarihlerinde Van'da yaşanan büyük yıkım ve acılara neden olan depremlerde 644 vatandaşımızı kaybederken,1966  kişi yaralı,252 kişi enkaz altından sağ çıkarılırken, on binlerce insanın evsiz kaldığı depremlerin acısı ile 23 Ekim 2011 Yılından bugüne  11 Yılı geride bıraktık.

23 Ekim 2011, günlerden Pazar, saat 13.41. Merkez üssü Tabanlı Erciş olan depremin şiddeti  7.2 idi, yer yerinden oynamıştı, afet bu kez yine Van'ı vurmuştu. Fiziksel, ruhsal, ekonomik ve sosyal yıkımlara neden olmuştu.

Deprem halen Dünya genelinde baş göstermekte, kötü sonuçlara, ölümlere, yıkımlara neden olmaktadır. Ülkemizde bir  çok yıkıcı depremlere şahit olduk, memleketimizde bire bir yaşadık.

Yaşanılan birçok afetin meydana gelişini önceden tespit edemeyiz, ancak  tedbirini alarak yaşanılacak felaketlere engel olabiliriz.

Afetlerden sel, deprem, yangın, heyelan, çığ gibi doğa olaylarının hayatımızda her an yanı başımızda olduğunu unutmamalıyız.

Van'da yaşadığımız yıkıcı depremlerde enkaz altında arama ve kurtarma ekiplerinden gönüllü olarak Van'a gelen Japon Dr.Atsushi  Miyazaki asıl kahramanlık göstererek, 9 Kasım 2011'de 5.6 büyüklükteki deprem ile Van 'da kaldığı otelin yıkılması nedeniyle hayatını kaybetti

2011 depremlerinin 11. Yılında depremlerde hayatını kaybeden öğretmenlerimizi, basın mensuplarını, vatandaşlarımızı  saygı ve rahmetle anıyoruz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar