Vedat Aydın'ın oğlu Ankara'da hayatını kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vedat Aydın'ın oğlu Ankara'da hayatını kaybetti
Abone ol
Kaçırıldıktan sonra katledilen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın oğlu Şevder Aydın, Covid-19 nedeniyle kaldırıldığı Ankara'daki hastanede yaşamını yitirdi.

Vanmed Haber Merkezi - Diyarbakır’daki evinden 5 Temmuz 1991 tarihinde JİTEM tarafından kaçırıldıktan sonra, işkence edilerek katledilen Halkın Emek Partisi (HEP) İl Başkanı Vedat Aydın'ın oğlu Şevder Aydın (33), koronavirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Rûdaw’a konuşan ve Erbil’de yaşayan anne Şükran Aydın, oğlunun 10 gün önce virüse yakalandığını, durumun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldığını, 14 Ağustos’ta Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildiğini ve dün akşam saatlerinde vefat ettiğini söyledi.  

Şükran Aydın, Şevder Aydın’ın cenazesinin bugün akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde toprağa verileceğini belirtti.

Anne Aydın, hakkındaki siyasi davalar ve mahkeme kararları nedeniyle oğlunun cenaze törenine katılamayacağını da ifade etti.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu olan ve inşaat mühendisi olan Şevder Aydın, 6 ay önce çalışmak için Erbil’e gelmişti.

Anne Şükran Aydın, yaklaşık 10 yıldır Irak Kürdistan Bölgesi’nde yaşıyor.


Açlık sınırı 18 yılda 6.3 kat arttıÖnceki Haber

Açlık sınırı 18 yılda 6.3 kat arttı

'Kürtler Camii’ meclise taşındıSonraki Haber

'Kürtler Camii’ meclise taşındı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar