VBB'den engelliler için EKPSS kursu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VBB'den engelliler için EKPSS kursu
Abone ol
Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) hazırlanan engelli bireyler için ücretsiz hazırlık kursu açtı. 

Vanmed (Van) - VBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı sürekli eğitim merkezleri bünyesinde EKPSS kursu açtı.

Haftanın 4 günü eğitim verilen kurstan 110 öğrenci faydalanırken öğrencilere kaynak kitap, rehberlik ve çeşitli ikramlarda bulunuluyor. 

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmenler tarafından verilen derslerde işitme engelli öğrenciler için konular daha ayrıntılı anlatılıyor. Zaman zaman dudak okumada geciken öğrencilere ise sınıfta işaret dili bilen öğrenciler yardımcı oluyor.

Maddi yetersizliklerden dolayı daha önce dershaneye gitme imkânı bulamadığını belirten Eyüp Maşallah Yılmaz, “Biz engelli bireyler için çok güzel bir hizmeti devreye aldılar. Van’da bize bu şekilde eğitim verecek bir yer daha yok. Ben daha önceleri sınava evden hazırlanıyordum. Kendim hazırlandığım içinde sınavda başarısız oluyordum. Özel ders alma ya da dershaneye gidecek maddi durumumda yoktu. Bura açılınca kaydımı yaptırdım. Şimdi gelip burada çalışıyoruz. İnşallah sınavdan iyi bir puan alarak kamuya yerleşirim.” dedi. 

Fırat Yıldırım da “İki haftadır bu kursa geliyorum. Öğretmenlerimiz bizim eğitimimiz konusunda çok gayretliler. Derslerimiz de gayet verimli geçiyor. Sınıfımızda işitme engelli arkadaşlarımız da var. Ben işaret dili bildiğim için konularda geri kalan arkadaşlarımıza da yardımcı oluyorum. Her şey çok güzel gidiyor. Bu güzel imkan için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.


VBB Başkan aday adayı Veysel Ürüm, 'mesleki eğitim' projesini açıkladıÖnceki Haber

VBB Başkan aday adayı Veysel Ürüm, 'mesl...

Belgesel Filmler Diyarbakır ve Van’a konuk oluyorSonraki Haber

Belgesel Filmler Diyarbakır ve Van’a kon...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar