VBB: Kürtçe tabela kaldırılmadı yenilendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VBB: Kürtçe tabela kaldırılmadı yenilendi
Abone ol
Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda yön belirleyen Kürtçe tabelaların kaldırıldığı şeklindeki haberlerin doğru olmadığı, tabelaların kaldırılmadığı yenilendiği açıklaması yaptı.

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde Van'da Kürtçe-Türkçe yazılı yön belirleyen tabelaların kaldırılarak sadece Türkçe olanların bırakıldığı şeklindeki haberler üzerine Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Van’da kış aylarında karla mücadele çalışmalarında zarar gören ve eskiyen mahalle yön tabelaları yenileniyor. Mahalle yollarının tanıtılması ve güvenli bir şekilde kullanılması için bahar aylarından bu yana çalışmalarını sürdüren Ulaşım Dairesi Başkanlığı, mahalle yollarında kar direği ve mevzuata uygun olmayan mahalle isim tabelaları yenileme çalışmalarını devam ettiriyor. 2020 yılı çalışma programı kapsamında 13 ilçenin mahalle yollarına yaklaşık 13 bin kar direği dikildi. Yol güvenliğini sağlayan kar direklerinin yanı sıra 2 etaptan oluşan çalışmalarla kırsal mahallelerin girişlerine isim ve yol bilgilerini içeren tabelaların da kurulumu sürüyor. Tanıtım tabelalarında eskilerinde olduğu gibi yörenin Kürtçe ismine de yer veriliyor. Tabelalar Karayolları Genel Müdürlüğü’nün mevzuatına uygun bir şekilde yapılıyor." denildi.
"Kaldırmadık, yeniledik..."

Ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan da, şunları söyledi:

‘‘Kırsalda bulunan mahallelerimizin yollarında yapılan iyileştirmelerin yanı sıra yön ve kar direği çalışmalarının da Mart ayından bu yana sürdürüyoruz. Çalışmalarda yaklaşık 17 bin kar direği dikeceğiz. Bunun yanı sıra Kürtçe içeriğe sahip tanıtım tabelalarının da kurulumu sürüyor. Bazı yayın organlarında Kürtçe tabelaların söküldüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı lokal olarak mevzu olan yerde hata sonucu bir görüntü ortaya çıkmıştır. Aslında Mart ayından bu yana tanıtım tabelaları yan yana Türkçe ve Kürtçe içeriklidir. Kürtçenin tabelalardan kaldırılması söz konusu değildir. Tabela değişim çalışmalarımızı ay sonuna kadar tamamlayacağız’’ 


Afrin'deki patlamada çok sayıda ölü ve yaralı varÖnceki Haber

Afrin'deki patlamada çok sayıda ölü ve y...

Özel: Artık bir sonuç almak istiyoruz!Sonraki Haber

Özel: Artık bir sonuç almak istiyoruz!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar